Innehåll

MSI X1300 Pro 256MB

Inledning
I förpackningen
Specifikationer
Layout & funktioner
Kylning & ljudnivå
Överklockning
Testsystem
Prestandatester -1
Prestandatester -2
Slutsats

Tack till MSI, som gjorde denna recension möjlig.

03/01-06 | Niclas Alfinson | niclas snabela ta bort 64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Prestandatester -2

Nu har vi gått igenom de syntetiska testerna och det är dags för spelen. Här har vi valt ut så moderna spel som möjligt för att pressa grafikkorten till sitt yttersta.

Det är inte speciellt länge sedan Doom 3 släpptes. Ryktet om att man mer eller mindre skulle behöva det värsta på datormarknaden för ett ens kunna spela i den lägsta upplösningen visade sig vara falskt. Det gick relativt bra att spela spelet med medioker hårdvara, om man höll sig till de lägre inställningarna. Men Doom 3 är ett mycket krävande spel, och ställer en hel del krav både på grafikkortet och processorn.

Vi ändrade inga inställningar över huvud taget förutom upplösningen, exempelvis stod detaljnivån kvar på "High".

I allmänhet är NVIDIA-korten en solklara vinnare i Doom 3-testet, och vad gäller X1300 Pro är det inget undantag. Med den inställning vi har valt att testa (1280 x 1024, allt annat standard) är Doom 3 inte ens spelbart med ett MSI X1300 Pro.

Half-Life 2, är tillsammans med Doom 3, ett av förra årets mest efterlängtade spel. Half-Life 2 var ungefär ett år försenat så förhoppningarna på denna titel var enorm. Att spelet skulle vara krävande för datorn var mer eller mindre självklart. Vi testade grafikkortens prestanda i Half-Life 2 med hjälp av verktyget "Hardware OC Half-Life 2 Benchmark".

Den enda inställningen vi ändrade från standardvärdena var upplösningen.

Här ser vi att det är något annat än grafikkortet som är flaskhalsen, de flesta kort presterar likvärdiga siffror. Dock kommer MSI X1300 Pro föga förvånande sist återigen.

Far Cry är på inget sätt ett purfärskt spel, men är ändå ett mycket krävande spel, bland annat på grund av att det aktivt nyttjar en hel del DirectX 9-funktioner. Vi testade även detta spel genom att använda oss av ett verktyg från Hardware OC, denna gång version 1.4.1 anpassad för Far Cry. I detta program valde vi oss att köra testet ”HardwareOC – Steam” med inställningen High Details.

I Far Cry-testet vi använde oss av verkar det som att processorn är en flaskhals. Det skiljer enbart några få bildrutor i sekunden mellan alla kort förutom X700 och X1300 Pro-korten, varav det sistnämnda presterar sämst.


« Föregående Nästa sida »


03/01-06 | Niclas Alfinson | niclas snabela ta bort 64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!