Innehåll

MSI X1300 Pro 256MB

Inledning
I förpackningen
Specifikationer
Layout & funktioner
Kylning & ljudnivå
Överklockning
Testsystem
Prestandatester -1
Prestandatester -2
Slutsats

Tack till MSI, som gjorde denna recension möjlig.

03/01-06 | Niclas Alfinson | niclas snabela ta bort 64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Slutsats

MSI X1300 Pro presterar rakt igenom något sämre än vad Gigabyte X700-kortet gör. Detta är dock inte förvånande med tanke på att X700-kortet vid sin lansering var avsett för mellansegmentet, och nu har ersatts av X1600-serien. För dem som fortfarande vill roa sig med spel är det fullt möjligt även med ett X1300 Pro-kort, dock inte i några högre upplösningar.

En stor miss MSI har gjort med X1300 Pro är att använda sig av en aktiv kylning. Om man istället använt sig av en passiv sådan hade man fullt ut dragit nytta av kortets egenskaper i form av låg värmeutveckling.

Att grafikkortet är relativt nätt och inte heller kräver en extra strömanslutning gör att många med mindre datorlådor, alternativt personer som vill hålla koll på sin elförbrukning kommer att uppskatta det här kortet. Om kortet också hade varit utrustat med passiv kylning hade det varit perfekt till så kallade HTPC (multimediadatorer) med tanke på AVIVO-funktionerna.

Prismässigt ligger MSI X1300 Pro på runt 1000 kronor med moms. Det får anses vara rimligt med tanke på prestandan och funktionerna.

Fördelar Nackdelar
AVIVO Aktiv kylning
Priset
Storleken« Föregående  


03/01-06 | Niclas Alfinson | niclas snabela ta bort 64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!