Innehåll

N*Tribe Monolith Slide

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Spelaren
Ljudkvalitén
Användning
Slutsats

Tack till N*Tribe som gjorde denna recension möjlig.

17/02-05 | Niclas Alfinson | nizenco alfakrull 64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

Det går knappt en dag här på 64bits som vi inte får ett e-post med erbjudande om att testa en mp3-spelare, de finns alltså i mängder och det är en omöjlighet att hinna med alla. Vi får helt enkelt välja ut dem som vi tycker verkar vara mest intressanta för våra läsare. En av dessa är den nya spelaren från Monolith, MX-7050 (Monolith Slide). Denna importeras just nu av Göteborgsföretaget N*Tribe.

Vi testade föregångaren till MX-7050, MX-7010, i höstas, men då från parallelimportören Krinor. Den var intressant på många sätt, men framförallt var den välbyggd och klarade till och med av att bli överkörd av en bil! Men den hade också en hel del problem, och då främst gränssnittet, det fanns knappar utspridda överallt på spelaren vilket gjorde att den blev väldigt svår att handskas med. Har då den koreanska tillverkaren e'Star Laboratories tagit till sig kritiken, rättat felen, och tagit fram en förbättrad produkt?

Specifikationer

I tabellen nedan hittar ni en sammanställning av specifikationerna för produkten.

Storlek 68 x 36 x 17 mm (LxBxH).
Vikt 50 gram (batteri inkluderat).
Lagringskapacitet 256, 512 MB och 1 GB.
Stöd för MP3 (8 - 320 Kbps) och WMA (32 – 192 Kbps) och VBR i båda formaten.
Batteritid Cirka 11 timmar.
Överföring USB 1.1.
Uteffekt 26 mW + 26 mW (vänster respektive höger kanal).
Övrigt Line-in (ljudingång, spelar in i MP3 upp till 256 Kbps), OLED-skärm, mikrofon (diktafon), radio, bokmärksfunktion och klocka.
Rekommenderade priser 1595, 1995 och 2495 SEK med moms (256, 512 MB och 1 GB).

Om vi jämför MX-7050 med föregångaren MX-7010 har den blivit både mindre och lättare, men samtidigt har tyvärr den specificerade batteritiden nästan halverats, från 19 timmar till 11. Men skillnaderna slutar inte här, utan MX-7050 har förbättrats på andra punkter, och framförallt är det då uteffekten som har ökat, från 13 mW per kanal till hela 26 mW, en fördubbling med andra ord. 26 mW är helt klart konkurrenskraftigt om vi jämför med andra spelare, till exempel JOS MP-400 (som enbart har 10 mW per kanal).

Funktionsmässigt ligger spelaren också bra till, den har inbyggd FM-radio, linjeingång och diktafon. Skärmen som används på spelaren är även den av det bättre slaget. Det är den gamla vanliga (men utmärkta) OLED-skärmen som återfinns på nästan alla mp3-spelare idag. Färgerna är även dem de samma som vanligt, blågrön och orange. Men en funktion som vi är väldigt glada att se är klockan!

Två saker som vissa kanske kommer att sakna är det snabbare USB-gränssnittet, USB 2.0, och stödet för filformatet OGG Vorbis. Men de allra flesta kommer inte att ha ont av att dessa saknas.


  Nästa sida »


17/02-05 | Niclas Alfinson | nizenco alfakrull 64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!