Innehåll

NexStar

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Montering
Prestanda
Slutsats


Tack till Vantec som gjorde denna recension möjlig.

23/8 -2004 | Martin "redhat" Hedlund | martin.hedlund@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

Externa hårddiskar är inget nytt påfund, men det är först på senare tid som konsumentmarknaden fått upp ögonen för dem. Användningsområdena är många, man kanske behöver ta med sig sin hårddisk från den stationära arbetsmaskninen på tjänsteresor, som extra utrymme till sin bärbara dator eller för att underlätta installationen av en ny hårddisk. Vi på 64bits har nu valt att testa en extern hårddisklåda från Vantec vid namn NexStar External 3.5" Hard Drive Enclosure NST-350UF.

Specifikationer

Vi börjar med att kika på NexStar:s specifikationer. Här kommer en lista på dem:

Modell NST-350UF
Gränssnitt USB2.0 och Firewire
Storlek 190 x 108 x 32 mm
Vikt (utan hårddisk) 240 g
Material Aluminiumskal
OS-stöd Window 98SE, ME, 2000, XP Mac OS 8.6 & eller senare.

Gränsnittet som NexStar använder är som sagt USB2.0 och Firewire. Båda kapabla till tillräckligt höga hastigheter för att inte vara någon flaskhals. Varför man skriver "The NexStar supports both FireWire and USB2.0, offerings speeds up to 480MBps." när vi vet att ingen ATA-hårddisk (Advanced Technology Attachment) idag når upp till dessa hastigheter är en gåta. Hur som helst bäddar gränsnittet för bra prestanda, låt oss se hur produkten klarar sig.

I förpackningen

Vantec:s NexStar kommer i ett relativt stort och färgglatt paket. På baksidan kan man läsa om produktens alla fördelar. När man öppnat det och får syn på NexStar-lådan ser den otroligt liten ut i förhållande till den stora, nästan skrymmande, förpackningen. Strax intill hårddisklådan ligger spännings-, USB- och Firewire-kablarna fint förpackade i små påsar, en manual, CD med diverse drivrutiner, några små skruvar och en liten skruvmejsel. Vantec har faktiskt lyckats paketera sin produkt väldigt väl. Skumgummit som håller fast NexStar:en i paketet gör att förpackningen tål några stötar.


  Nästa sida »


23/8 -2004 | Martin "redhat" Hedlund | martin.hedlund@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!