Innehåll

Niob NB-110

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Spelaren
Ljudkvalitén
Användning
Slutsats

Tack till Niob som gjorde denna recension möjlig.

19/11-04 | Niclas Alfinson | nizenco(a)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Slutsats

Niob NB-110 är en väldigt genomtänkt produkt i allt från förpackningen till utformningen. Vid en första anblick kan formen på spelaren kännas både udda och till viss del även omotiverad. Men den så kallade droppformen gör att spelaren ligger mycket bra i handen och man kan utan problem styra spelaren med enbart en hand.

Eftersom knapparna är relativt få till antalet på framsidan ser spelaren både mycket ren och elegant ut. Användarvänligheten är också den på topp, trots de få knapparna. Detta har man lyckats med genom att både märka ut knapparna tydligt, och att på ett föredömligt sätt förklara knapparnas funktioner i manualen.

Förpackningen och tillbehören är även de väldigt bra. Alla tillbehören är otroligt bra förpackade och de ligger inte bara nedslängda i en burk eller liten papplåda som hos många konkurrenter. Tillbehören i sig är även de en stor fördel, man får med en hel del saker som man annars brukar få köpa till i efterhand.

Spelaren har också inbyggt stöd för USB 2.0 vilket i sig är en fördel. Men överföringshastigheten är tyvärr betydligt lägre än vad vi väntat oss, 0,9 MB/s är på inget sätt revolutionerande.

Men som med alla andra produkter finns det en del nackdelar med Niob NB-110. Den enda som vi egentligen tycker är värt att nämna är att den inte har en inbyggd USB-port. För att ansluta spelaren till datorn krävs antingen en adapter eller en kabel. Några andra småmissar är avsaknaden av spellistor och vissa kommer troligen också saknas stöd för OGG Vorbis-formatet (vilket enligt uppgift snart skall stödjas via en ny firmware).

I det stora hela är Niob NB-110 en otroligt bra produkt. Vi vågar till och med gå så långt och säga att det är den mest fulländade MP3-spelare vi hitintills testat, och vi tilldelar den därför gärna utmärkelsen ”Best Product”!

Fördelar Nackdelar
Utseendet. Ingen inbyggd USB-kontakt.
Lättnavigerad.
Ljudkvalitén.
Tillbehören.
Aluminiumhöljet.
Uteffekten.« Föregående  


19/11-04 | Niclas Alfinson | nizenco(a)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!