Innehåll

Olorin VistaLine VL171D

Inledning
Specifikationer
Bildkvalité
Upplösning och responstid
On-Screen Display
Design
Slutsats


Ett stort tack till Olorin för att dem bistod med produkten för recension.

27/04-03 | EGar | egar(at)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

Det var länge sedan vi på 64bits senast testade en skärm, om vi nu bortser från kollega nems recension på Viewsonics VE175. Skärmen som vi har fått testa är från ett för mig tidigare okänt företag vid namn Olorin. Företaget är beläget i Kungsbacka, strax söder om Göteborg. Man har tidigare specialiserat på att leverera TFT-skrämar till kontor, vilket troligen är anledningen till att vi inte har hört talas om företaget tidigare.

Innan jag fick den här skärmen satt jag faktiskt och bekymrade mig över jag egentligen skulle gå tillväga för att producera en bra recension. Efter många om och men så bestämde jag mig för att det inte kunde gå till på något annat vis än att verkligen provköra skärmen riktigt ordentligt. Därför testades skärmen genom att jag använde den i mina vardagliga sysslor vid datorn. Det är ju trots allt helhetsintrycket som avgör om skärmen är bra eller dålig. Hur lyckas då Olorin att imponera på mig med sin VistaLine VL171D?

Specifikationer

Bildyta 17,4"
Rekommenderad upplösning 1280x1024
Betraktningsvinkel 160°
Ljusstyrka 220cd/m2
Responstid 25ms
Kontrast 400:1
Signalingångar Analog (VGA) & Digital (DVI)
Vridfunktion (Pivot) Ja (Ytterligare programvara krävs)
Inbyggda högtalare Ja
USB-hubb Nej
TCO 99 Nej
Dimensioner inkl. fot (BxHxD) 431x467x239mm
Energiförbrukning 45W
Vikt 9,4kg
Garanti 3 års utbytesgaranti

Med tanke på att Olorins största kunder inte är spelare eller filmtittare så är de specifikationer vi ser här alldeles lagom. Dock går det att spela och titta film på den här skärmen utan större problem, men då skulle jag nog vilja se lite ökningar på ljusstyrka och kontrast för att man skall få optimal bildkvalité för dessa ändamål. Att skärmen har en DVI-kontakt gör också att priset blir lite högre än jämfört med skärmar utan sådan. Dock medföljer det inte någon DVI-kabel med i paketet utan det får man köpa själv vilket jag tycker att man gott och väl kunde ha inkluderat. De högtalare som är inbyggda i skärmen är på 1 W vardera och ingenting som jag skulle kunna tänka mig att använda, kanske kan dem vara något för kontorsarbetare eller andra som använder skärmen i sitt yrke och inte har några andra högtalare att tillgå.


  Nästa sida »


27/04-03 | EGar | egar(at)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!