Innehåll

Razer Boomslang 1000

Boomslang igen?
Out of the box
Bakom skalet
Bort med skräpet
Mjukvara
Användning
Användning del två
Slitage och kvalitét
1000 vs. 2000
Sammanfattning


9/25-01 | Whiz | whiz@64bits.se

GTek Cooling  - www.gtek.net

Tack till GTek Cooling för ett sponsrat exemplar.

Bort med skräpet
I "kakburken" finner vi som sagt inte bara musen utan också en skiva med drivrutiner samt instruktioner för att installera dessa. En längre manual med skötselråd, tips på inställningar samt övrig information ligger på skivan i HTML-format.

Drivrutinerna och installationen kräver förberedelse, därav den femspråkiga manualen för dessa. Först och främst ska du avinstallera din gamla mus. Installera drivrutinerna för Razern och sedan stänga av. Efter detta är det dags att fysiskt koppla in Razern till ditt system. Tillvägagångssättet skiljer sig något mellan Win9x och W2K men är väl dokumenterat.

Klicka för förstoring.

Den gamla musen fick ett vackert slut i form av en äkta vikingabegravning.
(M$ otäcka lågkvalitetsmöss brinner både bra och länge)

Mjukvara
Det är inte bara förpackningen som är påkostad, även Razer Customizer, programmet du använder för att fininställa har ett tilltalande utseende.
Precis som de generella inställningarna du gör för möss i "Kontrollpanelen" kan du ändra hastigheten för scrollhjulet, dubbelklick samt en del annat.

Klicka för förstoring. Klicka för förstoring.

Känsligheten för själva musen ställs in i nitton steg. Du kan också göra mer avancerade inställningar som att ange känsligheten för x och y axeln. En av de tuffaste funktionerna i mjukvaran är antagligen OTF Sensitivity settings, du kan ställa in känsligheten direkt i spelet. Mig veterligen är detta helt nytt. Du håller inne en av knapparna medan du använder scrollhjulet för att hitta rätt inställning.

Klicka för förstoring.

Du kan också ställa in makron för en av musknapparna. På samma sätt kan du väldigt fritt bestämma vilka knappar som ska användas till vad. Funktionen är överskådlig och precis som resten av programvaran rikt illustrerad.


« Föregående Nästa sida »

 

9/25-01 | Whiz | whiz@64bits.se