Innehåll

Razer Boomslang 1000

Boomslang igen?
Out of the box
Bakom skalet
Bort med skräpet
Mjukvara
Användning
Användning del två
Slitage och kvalitét
1000 vs. 2000
Sammanfattning


9/25-01 | Whiz | whiz@64bits.se

GTek Cooling  - www.gtek.net

Tack till GTek Cooling för ett sponsrat exemplar.

Använding
Sedan Gustav Agrell testade Razer Boomslang 2000 för 64bits räkning förra året har den blivit vanligare och vanligare bland svenska "gamers". Undertecknad har hört både det ena och det andra om den, men överlag har det varit positiva upplevelser. För snart en månad sedan fick jag chansen att testa den, och jag tackade inte nej.

Förväntningarna var självklart mycket höga. Inte blev det bättre av att den förre Boomslang-testaren och nu glade gamern Gustav piskade mig i ett par matcher Counter-Strike med sagda mus. Recensionen av Razer Boomslang kom lägligt då den gamla musens "tassar" var helt utslitna.

Klicka för förstoring.
Klicka för förstoring.

Vid första anblicken ser Boomslangen fånig ut. Den är stor, känns klumpig i handen och wow-känslan byts ut mot en tvivelaktighet mot musen och de egenskaper den sägs besitta. När man väl installerat den och så smått börjat leka med den blir man lika häpen igen.

Muspekaren sticker iväg direkt, du kommer klicka fel, stänga fönster istället för att minimera osv. Den är kort sagt, hopplös i början. Där hittar vi en av anledningarna till att så många ger upp. "övning ger färdighet" är en sliten klyscha som faktiskt stämmer. Ge den åtminstone en vecka innan du låter omdömet falla. En del människor kommer att behöva mer, andra mindre.

Jag valde att skjuta upp recensionen i nästan en månad för att vara säker på att allt skulle stämma. Den tidsperioden behövdes också för att utvärdera kvalitén på produkten, men mer om det senare. Bästa sättet att lära sig är att börja med en låg känslighet och sedan öka efterhand. Sedan är det bara att börja spela...

Knapparna täcker mer än halva ovansidan på musen, och klickbarheten är stor, endast vid ett mycket litet område längst fram vid nosen finns en död zon. Det är föga troligt att man någonsin kommer besväras av den.

Insmygda, knappt synliga på sidorna finner man de extra två knapparna. För mig som har ganska stor hand hamnade de i perfekt läge. Likaså scrollhjulet var mycket lättarbetat i sitt läge. Knapparna har tyvärr en dålig balansering i känsligheten. När du vilar handen ovanpå musen är det alltför lätt att åstadkomma ett högerklick av misstag, medans tumknappen kräver att man trycker in den längre. Tumknapparna har aldrig riktigt tilltalat mig eftersom jag vrider musen en aning åt höger när jag använder den.

Den extra långa sladden är mycket välkommen, sådana små detaljer höjer helhetsintrycket. Å andra sidan sänks det eftersom sladden är tjock och onödigt styv. Har du ont om plats på skrivbordet stöter sladden gärna till mot högtalare, skärm eller andra prylar och du får stanna mitt i en rörelse.

Större delen av musen är gjord i ett gummi med hög friktion som gör att även under de svettigaste Quake-perioderna så stannar fingrarna kvar i rätt läge.

Hur mycket man än tränar och sliter för att komma i form med Razer Boomslang kommer inte alla att gilla den. Det är en hata eller älska pryl, det har tillverkarna själva påpekat. En hand modell större passar bäst till Razers unika form på Boomslangen, annars får du svårare att få ett fast och komfortabelt grepp. Själva utformningen är mycket speciellt, den är låg, nästan strömlinjeformad och ser ut som avkomman efter en sportbil blandat med ett rymdskepp.


« Föregående Nästa sida »

 

9/25-01 | Whiz | whiz@64bits.se