Innehåll

Razer Boomslang 1000

Boomslang igen?
Out of the box
Bakom skalet
Bort med skräpet
Mjukvara
Användning
Användning del två
Slitage och kvalitét
1000 vs. 2000
Sammanfattning


9/25-01 | Whiz | whiz@64bits.se

GTek Cooling  - www.gtek.net

Tack till GTek Cooling för ett sponsrat exemplar.

Använding del två
Den stora frågan kvarstår, hur fungerar Razer Boomslang i spel?

För att besvara det gäller det att öva, träna och spela tills Boomslangen inte längre känns som en mus, utan som en förlängning av din hand. I takt med att du spelar kommer du att öppna dörren in till en dimension där högre pricksäkerhet och fler "frags" väntar dig. Det där sista bör dock tas med en nypa salt. Ingen blir en ny Fatality (Quake3 guru) bara för att man äger och behärskar en Boomslang. Däremot är det lättare att få jobbet gjort när man har tillgång till riktiga verktyg.

Jag använder Quake som referens genom hela recensionen, och det är ingen tillfällighet. Musen passar bäst till shooters och mer specifikt bäst till Quake, spel där allt skall sitta i ryggraden och precision och snabbhet är A och O.

I Windows och andra statiska miljöer fungerar den fint. Men för den dryga tusenlappen du får lägga för en Boomslang finns det bättre verktyg om du inte går i gamer-tankar. Personligen hade jag antagligen valt en optisk mus för att använda i applikationer liknande Illustrator. Den högre känsligheten gör den svårare att arbeta med och dra räta linjer. Det är inte heller särskilt roligt att behöva rengöra den inför varje gång jag ämnar rita en ny Mona-Lisa i Illustrator.

Mig veterligen finns det ingen mus som slår Razer Boomslang när det gäller träffsäkerhet och smidighet i spel. Frågan om ergonomin låter jag förbli obesvarad, det är upp till varje "gamer" vad han/hon gillar bäst.

Slitage och kvalitét
Priset för precisionen man vinner med Boomslang får man betala med det slitage som uppstår. Den här musen är väldigt känslig och det har kommit skrämmande många rapporter om konsumenter som fått byta ut sina möss flera gånger, bla. pga. böjda axlar och diverse konstruktionsmissar. Tack vare den ökade försäljningen dyker det tyvärr upp fler och fler söndagsexemplar. Razer svarar med att ge 3 års garanti på alla möss.

För ett tag sedan försattes dock Kärna/Razer i "paus" för sex månader framöver tack vare strukturproblem. Därför upphörde online-supporten. Garantin gäller dock fortfarande och felaktiga möss kommer att ersättas enligt Hannes Wallin vid GTek Cooling (Svensk ÅF samt distributör för Kärna/Razer).

Klicka för förstoring.

På undersidan finns endast tre kontaktytor mellan mus och underlag. Detta för att motverka friktion. Använder du en musmatta (musplatta?) i stil med Everglide eller Ratpad är risken stor att du sliter ut dessa pga. den skrovliga ytan. Dessa "proffsmattor" är inte heller riktigt bra då musen skakar när du använder den. Istället rekommenderar man mattor från 3M. Vår Boomslang testades dock på en Ratpad utan problem.

På undersidan hittar vi kulan som sägs skyddas mot damm och smuts genom ett unikt system. Testerna i en smutsig miljö, (En gamers hem där all mat förtärs framför datorn) visar att det mest är snack. Den samlar inte lika mycket damm och hår runt axlarna. Men man kommer inte undan en viss beläggning på dessa. Rengöring är ett måste, speciellt för känslighetens kung numero uno som uppvisar mycket tvivelaktiga resultat nersmutsad.

Kortfattat kan man säga att Boomslang:ens största fördel är dess värsta nackdel. Den ökade känsligheten rubbas lätt av smuts på axlarna vilket gör det till en pina att spela, rengöra, spela, rengöra osv.


« Föregående Nästa sida »

 

9/25-01 | Whiz | whiz@64bits.se