Innehåll

Razer Boomslang 1000

Boomslang igen?
Out of the box
Bakom skalet
Bort med skräpet
Mjukvara
Användning
Användning del två
Slitage och kvalitét
1000 vs. 2000
Sammanfattning


9/25-01 | Whiz | whiz@64bits.se

GTek Cooling  - www.gtek.net

Tack till GTek Cooling för ett sponsrat exemplar.

1000 vs. 2000
Prisskillnaden mellan 1000 och 2000 är idag näst intill obetydlig. Många undrar varför man ska skaffa det "sämre" alternativet när det skiljer så lite? Sanningen är att Boomslang 1000 tvärtom inte är sämre. Den är helt enkelt inriktad på en annan typ av användare. Den som gillar att röra hela handen när han spelar istället för endast handleden bör lyckas bättre med 1000 eftersom du har större möjligheter att hitta rätt bland de lägre känsligheterna. Bägge mössen justeras i nitton steg.

Scrollhjulet är något segare att snurra på 2000, även det är en smaksak. Sedan har vi den estetiska skillnaden, 1000 har en grå färg medan 2000 går mer i stil med brunt.

Oavsett vilken mus du kommer att välja så är det extremt viktigt att testa den innan du bestämmer dig. Har du ingen återförsäljare på nära håll kanske du kan låna av en kompis, eller testa någons på nästa LAN-party?


1000 vs. 2000

Sammanfattning
När vi recenserar ett grafikkort, eller en processor har vi oftast benchmarks som med tydliga siffror visar vad som är bäst. Det finns inget sådant test man kan köra på en mus. Passformen är olika för olika individer. Kanske är det dags att vi påminner varandra om att en av grundstenarna för att förstå en recension är att det speglar mina åsikter, och enligt mig är den här inte bara "mössens Rolls Royce", den är mössens Ferrari med tanke på kvalitén, snabbheten och smidigheten (samt priset), den är mössens Mercedes med tanke på hur bekväm (och stor) den är, den är också mössens stridsvagn med tanke på hur farlig den kan bli i rätt händer (och med tanke på hur klumpig den känns i början).

Fördelar

Hög precision samt känslighet
Bra drivrutiner/mjukvara
Utmärkt ergonomi
3 års garanti

Nackdelar

Få möjligheter att testa innan köp
Styv sladd
Kräver utrymme
Blir smutsig lätt


« Föregående Hem »

Vill du diskutera den här artikeln? Gör det i Responsforumet.

 

9/25-01 | Whiz | whiz@64bits.se