Innehåll

SilverStone LC04

Inledning
Specifikationer
I kartongen
Utsidan
Insidan
Installation
Test
Slutsats

LC04


Tack till Green som gjorde denna recension möjlig.

18/5 -04 | Jonas Lundh | j-lundh@telia.com

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

Antalet datorlådor designade med utseende och storlek i åtanke för att passa in i vardagsrummet bredvid stereo och TV har ökat dramatiskt under det senaste året. De flesta sådana lådor kräver speciella moderkort. Vissa säljs med dem redan monterade, så kallade barebone-system och vissa är anpassade för Mini-ITX eller andra mindre moderkortsstandarder.

Även Silverstone har HTPC-lådor, som dessa lådor brukar kallas, men den LC04 som testas här behöver inget speciellt moderkort! Den är designad så att ett vanligt ATX-moderkort får plats i den. Trots det är den inte mycket större än en vanlig videobandspelare. En del i lösningen är att det även följer med ett till yttermåtten litet nätaggregat på 240W. Detta är bland de högre specificerade nätaggregaten i klassen.

Specifikationer

LC04 är en liten låda, detta märks på flera punkter. Inte minst på antalet platser för lagringsenheter, en 5,25"- och en 3,5"-plats kan tyckas lite men den här lådan skall inte jämföras med en vanlig towerlåda utan mot andra HTPC och då är en av varje vad man kan förvänta sig. Förutom detta finns det plats att använda två av moderkortets expansionsslots, en PCI och en AGP-slot. Det är trots allt inte antalet lagringsenheter eller utbyggnadsmöjligheter som prioriteras i en sådan här låda. Storlek, ljudvolym och inte minst utseende är viktigare.

Pris 1800 kr
Material Aluminium
5,25"-platser 1 st.
3,5"-platser 1 st. dold
Expansionsplatser 1 st. AGP
1 st. PCI
Utgångar på framsidan 2 st. USB2
1 st. IEEE 1394
1 st. Hörlursuttag
1 st. Mikrofoningång
Nätaggregat 240 W

Det medföljande nätaggregatet är specificerat till 240W, långt under vad en arbetsstation eller speldator brukar ha men det är ett av de kraftfullare nätaggregaten till en HTPC. Ett PCI- och ett AGP-kort får plats med hjälp av riser-kort.

I kartongen

Man kan inte förvänta sig att det skall följa med speciellt mycket prylar till en datorlåda och det gäller även i detta fall. Det som följer med är:

1 st. 230 V strömkabel
1 st. Påse med skruvar
1 st. Förlängningskabel till nätaggregatet
1 st. PCI-riser
1 st. AGP-riser
1 st. AGP-förlängare

Riser-korten som medföljer är ett måste för att kunna montera expansionskort i datorn. Dessa används för att lägga korten ner och på så sätt kan hela lådan göras lägre. Att det följer med en AGP-riser hör inte till vanligheterna och är ett klart plus.


  Nästa sida »


18/5 -04 | Jonas Lundh | j-lundh@telia.com

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!