Innehåll

SilverStone SST-ST30NF

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Nätaggregatet
Kontakter
Tester
Slutsats


Tack till Green som gjorde recensionen möjlig.

17/6 -04 | Jonas Lundh | j-lundh@telia.com

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

Helt fläktlösa nätaggregat kan på många sätt ses som en ideal strömkälla men det är viktigt att vara införstådd problemen som kan uppstå. Det är inte bara nätaggregatets kylning som minskar utan luftcirkulationen i hela datorn minskar i och med att en utblåsfläkt tas bort. Är komponenterna i datorn svala eller om resterande kylningen är effektiv borde det inte vara några problem. Men hur är det i datorer med sämre kylning?

SilverStone är för många en okänd hårdvarutillverkare. Deras sortiment består av datorlådor i olika format och några olika nätaggregat, de flesta med 120 millimetersfläktar men de har även varianter helt utan fläktar. Det är ett sådant fläktlöst nätaggregat vi har testat. Modellen kallas SST-ST30NF och är specificerat till 300W.

Specifikationer

Prisca 1600 kr inklusive moms
Effekt300 W
ATX-standard1.3
Storlek (BxLxH)150x140x86 mm
Antal fläktar0 st.
FärgAluminium
MaterialAluminium
Övervakning2 lysdioder
Kontakter ATX12V
P4
2 st. SATA
6 st.HD/CD anslutningar
2 st. Diskettanslutningar
Strömuttag, strömbrytare, interna kontakter UV-reaktiva.

1600 kr är mycket för ett nätaggregat och vid första anblick kan det se ut som ett väldigt högt pris för ett så klent nätaggregat när det inte längre är ovanligt med nätaggregat på upp mot 400W och över det. Men vid en närmare inspektion är detta inte ett vanligt nätaggregat. Att det är helt passivt kylt kräver betydligt mer av komponenterna och designen. Därmed blir priset också högre.

I förpackningen

Kringutrustning brukar inte vara den som fäller avgörandet vid köp av nätaggregat och det medföljer inte heller mer än det nödvändigaste till ST30NF. En plåt avsedd för att om nödvändigt fixera nätaggregatet bättre i lådan. Till detta medföljer monteringsskruvar både till plåten och till de fyra vanliga monteringspunkterna. Utöver det som krävs för montering medföljer även strömkabeln.


  Nästa sida »


17/6 -04 | Jonas Lundh | j-lundh@telia.com

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!