Innehåll

Silverstone LC14M

Inledning
Specifikationer
Förpackning och tillbehör
Utsidan
Insidan
Montering
Mjukvara: iMON
Mjukvara: iMEDIAN
Testsystem
Kylning och Ljudnivå
Slutsats

Tack till Silverstone, Abit och AMD som gjorde denna recension möjlig.

04/04-06 | Henrik Olsson | milohenke@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Slutsats

Efter att ha testat Silverstone LC14M under en tid kan man konstatera att det är en produkt som imponerar samtidigt som den lämnar en del övrigt att önska.

LC14M är ett relativt stort och robust chassi som ger intrycket av att vara en gedigen produkt med många trevliga finesser. Framförallt är det fronten som tilltalar mest, genom sin stabila och mycket välgjorda aluminium-finish. Displayen på chassits framsida förstärker intrycket ytterligare genom att ge den där lilla extra känslan av en kvalitativ produkt. I samband med multimedia-användande finns det inte mycket att klaga på. Det märks tydligt att Silverstone har lagt ner tid på att försöka skapa en väl genomtänkt multimedia-produkt. Den mjukvara som medföljer ger användaren stora möjligheter att med hjälp av en fjärrkontroll styra alla tänkbara funktioner som man kan tänkas behöva i sammanhanget. Gränssnittet är användarvänligt samtidigt som det finns utrymme för mer detaljerade inställningar.

Vid en närmare titt under skalet upptäcker man dock att det finns en del saker som skulle kunna förbättras, framförallt med tanke på den höga prislappen. Det genomgående problemet med Silverstone LC14M är att man verkar har förbisett mångas behov av att få ett så tyst system som möjligt. Som det ser ut nu så bidrar de små högvarviga 60 mm-fläktarna, de odämpade hårddisks- och DVD/CD-upphängningarna till att chassit inte blir så tyst som många köpare av ett HTPC-system skulle vilja ha det. Som tur är finns det en rad tilläggsprodukter på marknaden som kan hjälpa konsumenten att lösa detta problem. Vi anser dock att en del ljuddämpande funktioner, som hårddiskdämpare och dämpade DVD/CD-upphängningar, borde vara standard på ett chassi i den här prisklassen.

Det sammanfattande intrycket av Silverstone LC14M är att det överlag är en bra och genomtänkt produkt som kommer att tilltala många användare. Den som lägger stor vikt vid låg ljudnivå bör dock vara medveten om att man i alla fall kommer att behöva lägga ut ytterligare pengar på nya fläktar för att få ner ljudnivån.

Silverstone LC14M
Fördelar Nackdelar
Bra finish Högljudda fläktar
Robust och rymligt Inga ljuddämpade 3,5”- och 5,25”-enheter
Fjärrkontrollen Priset
Den främre displayen
Bra mjukvara« Föregående  


04/04-06 | Henrik Olsson | milohenke@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!