Innehåll

Silverstone LC14M

Inledning
Specifikationer
Förpackning och tillbehör
Utsidan
Insidan
Montering
Mjukvara: iMON
Mjukvara: iMEDIAN
Testsystem
Kylning och Ljudnivå
Slutsats

Tack till Silverstone, Abit och AMD som gjorde denna recension möjlig.

04/04-06 | Henrik Olsson | milohenke@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Utsidan

Silverstone LC14M har ett utseende som borde tilltala de flesta användare. Chassit känns välgjort och robust i sin konstruktion. Vid första anblick får man uppfattningen att lådan är tillverkad helt i aluminium. Så är inte fallet; det är enbart fronten som består av aluminium, resten av chassit är tillverkat i en millimeter-tjock plåt. Som bilden avslöjar så är just frontens finish den del som drar mest uppmärksamhet till sig.

Fronten är, som tidigare nämnts, gjord helt i aluminium. Aluminiumdelarna är mycket välgjorda, tjockleken varierar från tre till femton millimeter (ja, du läste helt rätt!). Framsidans mittdel består av en mörk plastanordning som är försedd med en display och en IR-mottagare. Vi kommer att titta närmre på displayen längre fram i recensionen. På chassits framsida finns även ett antal knappar med bra silvrig finish. Dessa knappar känns dock aningen ”sladdriga” att trycka på, något som förstör helhetsuppfattningen.

Till vänster finns ett antal programmerbara multimediaknappar som gör det möjligt att bland annat manövrera musikprogram som till exempel Winamp; framåt, bakåt, stop, play, mute, öka och minska volymen. Till höger återfinns ström- och hårddiskindikatorn samt ”reset”- och strömknappen.

På den högra sidan av fronten återfinns även utgångar för två 5,25”-enheter. Dessa är utformade så att man ska kunna använda sig av en standard-CD/DVD-enhet utan att oroa sig för att den ska förstöra det estetiska utseendet. Anordningarna är nämligen konstruerade som en förlängning av CD/DVD-enheten, vilket innebär att denna placeras strax bakom fronten. Du kan läsa mer om detta i avsnittet ”montering”.

På chassits vänstra sida återfinns ett ventilationshål samt ett antal in-/utgångar och portar; en Firewireport, fyra USB-portar, en hörlursutgång och en mikrofoningång.

Den högra sidan ser ungefär likadan ut som den vänstra. Den stora skillnaden är att denna sida inte har några extra in-/utgångar eller portar.

Chassits baksida ser mer eller mindre ut som vilket annat chassi som helst. Det som avviker är de små 60-millimetersfläktarna, vars uppgift är att transportera ut varmluft. Fläktarna är fastskruvade direkt i chassit; det sitter med andra ord ingen gummilist, eller något annat som dämpar vibrationer, mellan chassit och fläktarna.

Vi vänder upp och ner på chassit för att ta oss en titt. Undersidan har utrustats med fyra stycken "plastfötter” vars nedre del har försetts med gummi. På undersidan finns även ett ventilationshål där luft till chassits främre del kan strömma in.


« Föregående Nästa sida »


04/04-06 | Henrik Olsson | milohenke@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!