Innehåll

Silverstone LC14M

Inledning
Specifikationer
Förpackning och tillbehör
Utsidan
Insidan
Montering
Mjukvara: iMON
Mjukvara: iMEDIAN
Testsystem
Kylning och Ljudnivå
Slutsats

Tack till Silverstone, Abit och AMD som gjorde denna recension möjlig.

04/04-06 | Henrik Olsson | milohenke@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Insidan

Vi lyfter på locket för att se vad som finns inuti. Chassits lock sitter fastskruvat med fyra skruvar, dessa återfinns på chassits baksida.

Som bilden visar är chassit rymligt, vilket borde innebära att det är lätt att montera i. Vi kommer att titta närmare på precis hur monteringsvänligt det är längre fram i recensionen. Att en nyfiken katt väljer att parkera sig i chassit avslöjar att det inte förekommer några vassa kanter. Vid en närmre titt visar det sig att Silverstone har slipat till kanterna så att man inte ska kunna skära sig på dem. Tillrundade kanter är dock inte något unikt i dagsläget utan snarare något man bör kunna förvänta sig av ett chassi i den här prisklassen.

Chassit är förhållandevis ordinärt uppbyggt; det vill säga det erbjuder inte några finesser utöver det mest grundläggande. Detta är ganska ovanligt bland dagens dyrare chassin. Det vi framförallt syftar på är att det inte förekommer några vibrationsdämpande monteringsskenor, något som brukar medföra att hårddisken och CD/DVD-spelaren låter mer än vad de annars skulle ha gjort. Bristen på dessa tillbehör drar med andra ord ner helhetsintrycket en del.

Det finns möjlighet att montera in riktigt stora moderkort. Chassit har försetts med en mängd förberedda monteringshål för ett antal olika moderkortsstandarder. En mycket bra detalj i detta sammanhang är att Silverstone har valt att ge hålen till de olika moderkortsstandarderna bokstavsbeteckningar, vilket gör det mycket enkelt att veta var man ska montera distanserna.

I chassits främre del finns plats för två 5,25”-enheter och fyra 3,5”-enheter, varav en sitter strax under de två 5,25”-enheterna till vänster. Längst till höger sitter en färdigmonterad 90- millimetersfläkt i en plasthållare. På bild kan man även se ett antal sladdar, vilka tillhör dels frontens alla utgångar och knappar, dels displayen och IR-mottagaren.

I den bakre delen av chassit syns sju expansionsplatser, de två 60- millimetersfläktarna och hål för I/O-plåten samt nätaggregatet.


« Föregående Nästa sida »


04/04-06 | Henrik Olsson | milohenke@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!