Innehåll

Shuttle SS51G

Inledning
Specifikation
Bilder & Layout
Firewire & USB
Modifikationer?
Prestanda
Prestanda forts.
Slutsats, fördelar & nackdelar m.m.


21/10-02 | Rickard | rickard@64bits.se
Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Slutsats, fördelar & nackdelar m.m.

Jag vill varmt rekommendera denna låda till den som är ute efter en snabb och bra LAN-box eller till den som helt enkelt tycker att en traditionell låda är för stor eller för ful. På tal om storlek så är SS51 väldigt liten och jag tycker att man bör se den i verkligeheten för att förstå hur liten den är. Det känns som om man skulle kunna ha tre stycken ovanpå varandra och ändå så skulle den inte bli i närheten så djup som ett miditower är. Min personliga åsikt är att Shuttles tidigare mini system inte ens har varit ett alternativ för oss gamers utan det är först nu det har blivit ett alternativ som du kan ta under armen och gå ut med och även köra de senaste spelen på. Priset på ca 4000 kr är inte heller så farligt.

Det har även börjat dyka upp lite tillbehör till denna låda. T.ex Dustin säljer frontpaneler i olika färger och väskor till lådan.

Det har även varit diskussioner om nätaggregatet på 200 watt verkligen orkar med att driva dagens strömkrävande hårdvara. Detta behöver ni inte vara oroliga för eftersom det finns flera som kör 2.53Ghz P4, Radeon 9700 PRO och dubbla hårddiskar utan problem. Jag vill även rekommendera Sudhians forum för ”Small form factor & Quiet PCs”. Där finns det mängder av trådar om SS51 m.m.

Fördelar Nackdelar
USB 2.0 och 1394 FW Svårmekad - trångt i lådan
Bra prestanda Endast en PCI-plats
Snygg och tyst Placering av floppy-kontakt
AGP-port Ej möjlighet att ändra CPU-spänning

Jag avslutar denna test med en bild på mitt nuvarande system som jag är mycket mycket nöjd med.
« Föregående  

 

21/10-02 | Rickard | rickard@64bits.se
Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!