Innehåll

Star Wars Battlefront

I en galax långt, långt bort..
Introduktion
Faktioner och enheter
Grafik och ljud
Singleplayer
Multiplayer
Kartor
Fordon
Summering


Ett stort tack till Activision som gjort recensionen möjlig.

27/10 - 04 | Torbjörn "Fenix" Johansson | fenix(at)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Faktioner och enheter:

I spelet ser vi Imperiet och Rebellerna från den klassiska perioden från det Galaktiska inbördeskriget, och under klonkriget ser vi Republic Clone Army mot Separatisternas Droid-armé.

Spelaren har fem klasser att välja mellan. Soldat, Tung Soldat, Pilot, Scout och Specialare. Laserpistol och termaldetonator är standard på alla trupper. Soldaten är den sedvanliga kanonmaten och är utrustad med standardvapen som laserpistol, laserkarbin och två typer av termaldetonatorer som är en form av handgranat. I likhet med filmerna så skiljer soldatens rustning beroende på klimatet på den bana som körs.

Den Tunga soldaten är bestyckad med raketgevär och är en plåga för långsammare fordon som exempelvis AT-ST. Piloten har mer än en roll, och kan dela ut ammunition, reparera samt lägga ut minor. Utrustningen skiljer sig något mellan de olika faktionerna där rebellerna har en scatterpistol medans imperiets piloter är utrustade med granatkastare.

Scouten är prickskytten och är utrustat med ett kraftfullt lasergevär med god precision och ett förbättrat kikarsikte. Specialaren varierar mellan faktionerna. Rebellerna har en Wookiesmugglare utrustad med bla. en Bowcaster medans Imperiet har Dark Troopers som känns igen från spelet Dark Forces. Droid-separatisterna har Droidekas som i princip är en kraftfull mobil laserkanon som inte är att leka med. Den har dock nackdelar som att den är långsam både i rörelse. Dess sköld tål i princip allt utom en direkt torpedträff, men tappar laddning ganska fort. Utan sköld är Droidekan mycket sårbar. Den är rolig att spela men samtidigt mycket frustrerande.
« Föregående Nästa sida »


27/10 - 04 | Torbjörn "Fenix" Johansson | fenix(at)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!