Innehåll

Seasonic Super Tornado 350W

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Nätaggregatet
Tester
Resultat
Slutsats

 


Tack till Seasonic som gjort denna recension möjlig.

25/2-04 | Jonas Lundh | j-lundh(at)telia.com

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

En viktig del av datorn som ofta förbises är nätaggregatet. Det förser hela datorn med elektricitet och när det inte klarar av det fullt ut kan datorn bli instabil. Men det är ändå sällan nätaggregaten ges någon längre tanke vid datorbygget. För det mesta är det något som förutsätts fungera och som ofta följer med vid köp av datorlåda.

Något som de flesta känner till är effekten på sitt nätaggregat. Detta brukar användas för att uppskatta om det klarar av strömförsörjningen till datorn men detta är inte ett helt tillförlitligt sätt att mäta kapaciteten på dem. Ett högkvalitativt nätaggregat med låg effekt kan mycket väl fungera bättre än ett billigt nätaggregat med högre effekt.

Ibland räcker det inte att nätaggregatet förser datorn men elektricitet. När förlusterna i datorn blir större och temperaturen på komponenterna stiger behövs bättre kylning vilket ofta medför oljud. Är datorn avsedd att vara igång i ett rum där man vistas mycket är en tyst dator uppskattat. Men det finns komponenter som kan vara svåra att göra något åt själv. Nätaggregatet är en av dessa komponenter. Detta har Seasonic tagit fasta på och utvecklat en serie nätaggregat de kallar Super Tornado. Dessa nätaggregat är byggda för att vara mycket tysta och samtidigt klara av att förse även kraftfulla datorer med elektricitet. Den testade modellen är Seasonic Super Tornado 350W.

Specifikationer

AC input: 100-240 V, 50/60 Hz
+3,3 V 28 A
+5 V 30 A
3,3 V + 5 V Max 46 A
+12 V 19 A
-12 V 0,8 A
+5 Vs 2 A
Kontinuerlig effekt 350 W
Maxeffekt 390 W
Molex 7 st
Diskett 2 st
Övriga kontakter ATX, ATX12V, P4, varvtalsavläsare
Adapter 1st Molex till SATA

I förpackningen

Super Tornado 350W levereras i en låda som till största delen beige och svart där de flesta av nätaggregatets egenskaper visas på sidorna runt om. Den ser ganska tråkig ut men den gör sitt jobb och har fokus på funktionerna. Det blir mer spännande när lådan öppnas.

Förpackningen innehåller:

  • 1 st. Super Tornado 350W
  • 1 st. 230 voltsladd
  • 1 st. Molex till SATA-adapter
  • 4 st. monteringsskruvar
  • 1 st. faktablad
  • 2 st. samlingsrör
  • 1 st. kabelsamlare med dubbelhäftande tejp
  • 15 st. små buntband

De medföljande tillbehören är vad man kan förvänta sig av ett nätaggregat, det fattades inget och det är bara en detalj som stod ut från det övriga, nämligen den medföljande adaptern från Molex till SATA är ett välkommet tillbehör. Tyvärr kan klisterlappen på lådan ge intryck av att det finns en SATA-kabel direkt från nätaggregatet men så är inte fallet. Samlingsröret kan komma väl till pass eftersom det inte finns någon strumpa runt sladdarna till ATX-kontakten.


  Nästa sida »


25/2-04 | Jonas Lundh | j-lundh(at)telia.com

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!