Innehåll

Antec Super Lanboy

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Utsidan
Insidan
Montering
Slutsats

Tack till Antec som gjorde denna recension möjlig.

21/06-04 | Niclas Alfinson | nizenco(alfakrull)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Insidan

För att öppna chassit behöver man inte använda sig av några verktyg över huvud taget. Det enda man behöver för att komma in i innanmätet är att skruva loss två tumskruvar, vilket enbart kräver en tumme och ett pekfinger, och sedan skjuta hela sidan bakåt. Värt att nämna är också att i princip allt inuti chassit man behöver lossa sitter fast med hjälp av tumskruvar eller skenor vilket gör att man knappt behöver verktyg alls. Det finns heller inga vassa kanter inne i chassit vilket annars kan vara ett problem, men med Antec Super Lanboy behöver man inte ha plåster till hands när man skruvar inuti datorn.

En annan sak man lägger märke till relativt fort är att de fack man installerar sina hårddiskar i, eller för den delen andra 3,5"-enheter, är roterade 90 grader. Detta gör att kontakterna hamnar utåt, mot montören vilket underlättar betydligt. Det finns totalt fyra stycken fack, och alla går enkelt att ta loss genom att det sitter skenor monterade på sidan. Man kan alltså ta ut facket för att skruva fast hårddisken utan att trängas i chassit, för att sedan trycka in det i chassit. Vi ser också att det på dessa fyra fack sitter gummibussningar som hårddiskarna vilar på, som även det hindrar vibrationer och sänker ljudnivån.

Totalt finns det två stycken platser för fläktar i chassit, en längst fram och en längst bak. Dessa platser är avsedda för 120 mm-fläktar vilket har den fördelen att de kan flytta lika mycket luft som mindre fläktar, men till en betydligt lägre ljudnivå. Den bakre fläkten monteras med hjälp av fyra stycken gummipiggar, alltså inga skruvar. Antec har alltså även här valt ett monteringssätt som gör att ljudnivån sjunker. Fläktplatsen längst fram har dock inte denna montering, utan här skruvar man helt enkelt fast fläkten med fyra stycken skruvar. Varför inte satt fast denna fläkt med samma anordning som den bakre? Det är trots allt denna som sitter närmast användaren vilket borde göra det ännu mer motiverat att försöka få ner ljudnivån så mycket som möjligt.

I taket ovanför nätaggregatet hittar vi ännu en intressant sak, nämligen en liten matta. Denna är till för att fixera nätaggregatet i chassit så det inte skall uppkomma några vibrationer på grund av nätaggregatets fläkt. Smart Antec!

Som ni kanske har märkt är det stora likheter mellan den interna layouten på Antec Super Lanboy och storebror P160. Enda skillnaden är att P160 är något större rent fysiskt och har några fler funktioner.


« Föregående Nästa sida »


21/06-04 | Niclas Alfinson | nizenco(alfakrull)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!