Innehåll

Antec Super Lanboy

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Utsidan
Insidan
Montering
Slutsats

Tack till Antec som gjorde denna recension möjlig.

21/06-04 | Niclas Alfinson | nizenco(alfakrull)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Montering

Att montera alla datordelar i Antec Super Lanboy går till på i princip samma sätt som i alla andra chassin. Vill ni veta hur det går till hänvisar vi till vår PC-byggarskola. Det enda som kan skilja sig något mot en normal låda är installationen av hårddiskarna. Dessa skall skruvas fast i en U-profil som sedan skjuts in i ett ställ där de fastnar med hjälp av skenor. Hårddiskarna skruvas fast i U-profilerna med hjälp av skruvhålen på undersidan av hårddisken, vilket även det är ganska ovanligt.

Monteringen av CD-/DVD-enheterna går till på det gamla hederliga sättet, med hjälp av skruvar. Enheten skjuts in framifrån och fästes sedan i chassit med hjälp av fyra stycken skruvar. Antec har alltså valt att inte använda de annars så vanliga skenorna till det här chassit. Vilket man gillar är upp till var och en, båda anordningarna har sina nackdelar. Skenorna kan till exempel ge upphov till vibrationer om de inte spänner emot till räckligt, och en enhet som sitter fast med skruvar är krånglig att ta loss.

Eftersom chassit är relativt litet hade det underlättat en hel del med en löstagbar moderkortsplåt, vilket tyvärr chassit saknar. Men i övrigt är det inga större problem vid monteringen.

Slutsats

Antec Super Lanboy är både elegant och funktionellt. Det har en hel del intressanta aspekter för dem som ofta åker på LAN-partyn. Bärselen är en av dessa och den låga vikten är ytterligare en fördel för de som ofta förflyttar datorn.

Det finns också flertalet ljuddämpande funktioner i chassit, bland annat gummibussningar till alla hårddiskar, och en gummiupphängning till den bakre fläkten. Tyvärr sitter den främre fläkten inte fast med hjälp av samma fästningsanordning. På tal om fläktarna har dessa en storlek på 120 mm vilket är att föredra, och man får faktiskt med hela två stycken sådan direkt ur lådan.

Den enda egentliga nackdelen med det här chassit enligt oss är byggkvalitén. Aluminiumet gör att chassit och dess delar har mycket lätt för att bli skeva vilket är allt annat än trevligt. Detta hade man helt enkelt kunnat avhjälpa genom att göra en stabilare konstruktion, fler stag och tjockare aluminium hade gjort hela konstruktionen mycket mer vridstyv. Nackdelen om man gör så är dock att en av produkens största fördelar, den låga vikten, försvinner.

Fördelar Nackdelar
Utseendet. Byggkvalitén.
LAN-vänligt.
120 m-fläktar.
Ljuddämpning.« Föregående  


21/06-04 | Niclas Alfinson | nizenco(alfakrull)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!