Innehåll

T-Balancer

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Installation
Mjukvara
Slutsats


Ett stort tack till tystpc.nu för att vi fick provköra produkten.


15/11-04 | Nissse | Nissse@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

En fläktkontroller kan vara ett bra sätt för att få tyst på en högljudd dator när den inte jobbar speciellt hårt. Det vanligaste är att man skaffar en enhet som monteras i en 5.25" plats och kontrolleras med knappar och reglage. mCubed har tagit fram en produkt som monteras inuti datorn och styrs sedan över USB med medföljande mjukvara.

Specifikationer

T-Balancer kommer i två former, en monteras som ett vanligt instickskort bland pci-platserna och en som man kan fästa vart man vill i datorn. Båda två är identiska till sina funktioner och idag ska vi testa den senare.

Antal kanaler för fläktstyrning Fyra.
Maxbelastning 4x15 Watt.
Storlek 105x83x25 mm.
Cirka pris 600 kronor.

Produkten har fyra kanaler för att styra fläktar och varje kanal kan lastas med 15W, man kan alltså ansluta ett flertal fläktar till samma kanal bara den totala effekten inte överstiger 15 watt. En finess med T-balancer är att istället för att sänka spänningen för att strypa fläktarna så pulsar den ut strömmen till fläkten i bestämd takt. Fördelen med detta är att man kan köra fläktarna extremt sakta istället för att de stannar helt när spänningen sjunker för lågt.


  Nästa sida »


15/11-04 | Nissse | Nissse@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!