Innehåll

Titan TTC-SC02

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Design och intryck
Montering
Resultat
Slutsats


Ett stort tack till Titan som gjorde denna recension möjlig.

13/3-04 | Najze | najze(@)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

Antalet tillverkare av fläktar och kylning av olika slag har nog inte varit större än i dagsläget. Allt fler vill ha en så tyst dator som möjligt och resultatet kan då bli att temperaturen stiger inuti chassit. Det många då gör är att investera i ett antal 80mm fläktar som får gå på högvarv, vilket inte alltid ger en så himla tyst dator. En lösning på problemet kan vara en fläktstyrningsanordning som gör att du själv kan justera spänningen och därmed hastigheten till fläktarna vilket resulterar i att du själv väljer om fläktarna ska låta mycket eller lite. Dagens produkt som ligger på testbänken är den nylanserade fläktstyrningsanordningen TTC-SC02 från Titan.

Specifikationer

Nedan följer specifikationer för produkten:

Pris Okänt
Modellnamn TTC-SC02
Storlek (BxHxD) 149.5 x 42.5 x 68mm
Format 5,25"
Spänning (till fläktarna) DC 3.75V~11.37V
Antal kanaler 3 stycken
Maximal strömförbrukning/kanal 30mA
Övrigt Ljudalarm om fläkt stannar

Tittar vi på specifikationerna så ser vi inget direkt ovanligt. Något som vissa fläktstyrningsanordningar erbjuder är att man för varje kanal kan sänka spänningen till 0V, och då stänga av fläkten helt. Detta går alltså inte på Titans modell utan man får nöja sig med att fläkten går på låga varv. De har även sänkt spänningen åt andra hållet, så att man inte kan utnyttja 12V, utan endast upp till 11.37V. Anledningen varför det inte går att utnyttja 12V är antagligen för att belysningen stjäl upp till 0.63V för varje kanal.

Det går att koppla in tre stycken DC fläktar, vilket är ganska standard.

I förpackningen

Produkten levererades i en plastförpackning, som innehöll följande:

  • Frontenheten
  • 3 st förlängningskablar för fläktar (3-pin)
  • 3 st 3-pins-kablar för ström (en för varje fläkt)
  • 4 st skruvar för montering av frontenheten

Som synes medföljer det mesta man kan anta att en sådan här produkts förpackning skall innehålla. Det som kan tyckas fattas är en enkel bruksanvisning eller bild för hur man kopplar in fläktarna till enheten.

Design och intryck

Första intrycket av frontenheten är att den är ganska plastig. Rattarna för att styra fläktarna är onödigt stora och glänser i krom och man kan t.o.m. spegla sig i dem. Den mittersta ratten är lite sned tillskillnad från de andra och det går inte att böja den rak. När man känner på motståndet på rattarna så är den vänstra ratten mycket trögare än de andra två. Runt om rattarna sitter en plastring, som sedan ska lysas upp av en lampa som sitter bakom i olika starka färger beroende på hur mycket spänning fläkten får. På bägge sidor om frontenheten förgylls den tomma ytan med ett eldliknande tryck. För övrigt så ser frontenheten ganska standard ut.

För att summera första intrycket och enhetens design så känns den inte riktigt genomtänkt. Man hade kunnat minska ner rattarna och få in en extra kanal. Överlag är den plastig och det känns inte som om den håller hög kvalité.


  Nästa sida »


13/3-04 | Najze | najze(@)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!