Innehåll

Trolleflex Handledsstöd

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Användningsområden
Resultat
Slutsats


Ett stort tack till G.M Jenssen som gjorde denna recension möjlig.

8/10 -03 | Najze | najze(@)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

Datorer blir allt vanligare både på arbetsplatsen och i hemmet. De senaste 10 åren har användandet av datorer ökat drastiskt, vilket inte enbart bär med sig fördelar. Man har börjat sitta framför datorn allt mer och under längre perioder. Att sitta still i samma ställning är inte alltid så bra för kroppen. Detta kan resultera i skador som man sedan kan få leva med resten av livet. Ryggen, nacken, ögonen och handleden är typiska delar på kroppen som kan ta stryk vid för mycket stillasittande framför datorn. Musarm, som är en skada på grund av för lång tid och framförallt för länge stillasittande framför datorn, är en skada som blivit allt vanligare de senare åren. För att motverka och lindra dessa skador har G.M Jenssen tillverkat ett handledsstöd, "Trolleflex Ergonomiskt Handledsstöd". Denna produkt ska kort och gott öka ditt välbefinnande framför datorn.

Specifikationer

Nedan följer specifikationer för produkten:

Pris Ca 200 kr för ett set (set innehållande 2 stöd)
Tillgänglighet Lättillgänglig
Material Tyg & sädesslag
Storlek 160x120 mm & 370x90 mm
Tjocklek 20 mm

Trolleflex ergonomiska handledsstöd har nyligen lanserats så produkten kommer snart att kunna att gå att få tag hos ett flertal återförsäljare. Men redan nu finns produkten hos AID. Priset kommer att ligga på cirka 200 kr för ett set innehållande ett stöd för handleden vid musen och ett för tangentbordet. Det går även att köpa handledsstödet för musen separat för cirka 60 kr. Stöden består av tygpåsar med obehandlat sädesslag.

I förpackningen

G.M Jenssen, som tillverkade Trolleflex Tystaren (dämpningsmattorna), har återigen paketerat in sin produkt i en enkel plastförpackning. Förutom handledsstöden fick man med ett dubbelsidigt kopierat A5 papper med instruktioner för hur man skulle använda produkten. Genom att göra förpackningen så enkel som möjligt så kan oftast priset pressas. Något som ibland kombineras med pressade priser är dålig kvalité. Instruktionerna som följer med för handledsstöden är av sämre kvalité. Bilderna som ska visa hur man skulle kunna använda stöden är så dåliga att det knappt går att se vad det ska likna. Något som borde förbättras. Lite fler bilder på hur man skulle kunna använda stöden skulle inte heller skada, då det utlovas att produkten går att använda till ett flertal användningsområden och funktioner. Bättre instruktioner med bra och framförallt fler bilder ser jag som nödvändigt för en sådan här produkt. Förutom bristfälliga instruktioner så är förpackningens innehåll tillräcklig.

Användningsområden

Idag levereras det nästan alltid handledsstöd till tangentbord. Därför ska det bli extra intressant att se om Trolleflex handledsstöd är en nödvändig produkt då det redan finns stöd för de flesta tangentbord ute på marknaden. Det mindre stödet som främst är gjort för att ha för handleden framför musen är däremot något nytt. Det har funnits musmattor med fasta, inbyggda handledsstöd på marknaden bra länge, men det var längesedan jag såg någon sådan produkt. Det verkar som om de inte blev så populära. Trolleflex stöden däremot är lätta att placera och ta med sig. De går att använda på ett flertal sätt och funktioner. Först och främst är de gjorda för att ha nedanför tangentbordet och för handleden vid musen (se bilder).

Man kan använda stöden precis var man vill, där man känner att det känns rätt. Stöden går även att värma i micron (1-2 min) eller för nerkylning i frysen (3 timmar) för att sedan kunna användas runt t.ex. nacken. Värmer man stödet så är det bra för att t.ex. få i gång blodcirkulationen. Sådana här värme och kylpåsar är inte någon nytt på marknaden, utan det finns liknande påsar för värmning och kylning för t.ex. nackbesvär i t.ex. hälsokostbutiker, tyvärr ofta till höga priser.


  Nästa sida »


8/10 -03 | Najze | najze(@)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!