Innehåll

TTC-SC03TB

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Kylaren
Montering
Resultat
Slutsats


Ett stort tack till Titan som gjorde denna recension möjlig.

18/03-04 | Snigel | Snigel@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

Titan börjar bli ett välkänt märke inom kylning. Jag har fått recensera en produkt för att ersätta eller förbättra ens nuvarande grafikkylning, nämligen TTC-SC03TB. Titan kallar själva produkten Universal VGA Heat Terminator vilket är ett ganska passande namn då den går att fästa i nästan alla lådor med en PCI-plats över.

Specifikationer

Nedan följer specifikationer för produkten:

Mått:
Fläkt:

Längd: 34cm

Storlek: 60mm
Bredd: 12cm Varvtal: 2400-4400rpm
Höjd: 0.5cm Luftflöde: 18.4cfm

I förpackningen

I lådan hittar jag kylaren, som består av en metallram med fläkten samt en potentiometer och en påse med två skruvar. Fläkten går att förflytta både bakåt och framåt i lådan samt inåt och utåt. Vad skruvarna skall användas till har jag inte kommit underfund med då manual saknas.

Kylaren

Kylaren består av en PCI-bracket med en stålram som man kan förflytta en 60mm fläkt längs med. Fläkten är kopplad med en trepinskontakt till en potentiometer som i sin tur är kopplad med en trepinskontakt till moderkortet. Denna inkoppling möjligör att man kan byta fläkt till kylaren eller använda potentiometern fristående.

För er som inte vet vad en potentiometer används till, så är det för att reglera spänningen till fläkten och därmed ljudnivå och luftflöde.

Som bilden visar sitter potentiometern lättillgänglig på baksidan av datorn.


  Nästa sida »


18/03-04 | Snigel | Snigel@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!