Innehåll

Ullman PenClic Mouse

Inledning
I förpackningen
Specifikationer
Tester
Slutsats


Ett stort tack till Ullman Technology för att de bistod med produkten för recension.

3/10-05 | ficklampa | ficklampa alfakrull 64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

Pekdon är något vi nyttjar varje dag och de kommer i alla former och utföranden med en mängd funktioner. Denna gången testas en mus utformad som en penna. Tillverkaren är Ullman Technology vilket är ett svenskt aktiebolag. Företaget grundades 2002 och de fokuserar sig på ergonomiska produkter. Modellen vi testar nu heter PenClic Mouse och fungerar som en helt vanlig penna direkt mot bordet eller en musmatta. Musen är framtagen för att vara så ergonomisk som möjligt, och lägger man handen på bordet så blir det ungefär samma ställning som när man håller en penna i handen.

I förpackningen

  • Ullman Technology PenClic Mouse.
  • USB-förlängningskabel.
  • PS/2-adapter.
  • Instruktionsfilm.
  • Manual.

Sedvanligt innehåll, inget bortglömd här. För de som tycker att sladden är för kort har Ullman varit smarta och skickat med en förlängningskabel. Detta innebär även att de med bärbara datorer inte kommer ha en hejdlöst lång kabel att trassla in sig i på resan.

Specifikationer

Avläsning: Optisk, inga rörliga delar.
Upplösning: 800 ppi, 35 cm/s max hastighet.
Funktioner USB 1.1, scrollhjul, tre knappar, PnP.
Systemkrav PC: Windows 95/98/ME/NT SP3/2000/XP och
USB- eller PS/2-port.
Mac: minst OS 8.5.1 eller senare och en USB-port.
Pris Cirka 1000 kr.

PenClic fungerar både för höger- och vänsterhänta vilket medför att kompatibiliteten med människor inte är något större problem. Vi tyckte inte det var svårt att vänja sig vid den, utan var bara att köra igång direkt som vanligt.

Musen har utrustats med ett tilltalande blått sken i den vita delen av pennan, vilket det finns en baktanke med. Ullman tänker även här på ergonomin, skenet är nämligen till för att man lätt ska kunna "hitta" musen utan att behöva flytta blicken från skärmen. Man ser den i ögonvrån och vet ungefär var den står och man tar grepp om den utan problem. Det finns även ett scrollhjul på den nedre "basen" som nyttjas med pekfingret. En knapp, med blått sken, för högerklick finner vi långt ner på pinnen, som även denna nyttjas med pekfingret.


  Nästa sida »


3/10-05 | ficklampa | ficklampa alfakrull 64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!