Innehåll

Antec Super Lanboy

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Utsidan
Insidan
Montering
Slutsats

Tack till Antec som gjorde denna recension möjlig.

21/06-04 | Niclas Alfinson | nizenco(alfakrull)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Utsidan

Antec Super Lanboy ser enligt oss ganska stilrent ut, med aluminium-looken och en ganska ren front. Allt utom själva fronten är gjord helt i aluminium vilket inte bara gör chassit elegant, utan också mycket lätt. Nackdelen är dock att aluminium inte är lika vridstyvt som stål, vilket vi fick erfara genom att vårt chassi var aningen skevt. Vi kunde dock rätta till det genom att helt enkelt knäcka till chassit, vilket än en gång visar på aluminiumets största nackdel. Vi såg också samma sak på den ena sidoluckan, närmare bestämt den med plexifönstret. Denna var något skev, vilket gjorde den mycket svår att skjuta fast. Även det här gick att rätta till med lite våld. Farligheten här är att aluminiumet blir svagare och svagare ju mer man böjer det fram och tillbaka, det finns med andra ord risk att något går sönder vid sådana här ingrepp.

Plastfronten gör sig bra tillsammans med aluminiumet och ser inte alls plastig ut, trots materialvalet. Överdelen är silverfärgad och underdelen består till största delen av en blåaktig plast, som agerar fäktgaller. Mellan dessa två ytor befinner sig knapparna och de kontakter som finns i fronten som delar av de två olika ytorna.

I den nedre delen av fronten sitter det som sagt en fläkt. När man startar datorn märker man att denna har lysdioder i sig. När man har igång datorn lyser datorn blå som en smurf. Detta uppskattas kanske av vissa som gillar julgranar och andra lysande föremål, andra som vill ha det enkelt och elegant kommer säkerligen att avsky det. Därför är det en liten miss att man inte kan stänga av dessa lysdioder på annat sätt än att helt enkelt slänga ut fläkten ur datorn vilket är lite synd.

Framför alla externa 5,25”- och 3,5”-platser finns en lucka som effektivt döljer dem. Detta gör att fronten får ett mer enhetligt utseende än om chassit haft en färg, CD-brännaren och DVD-brännaren några andra. Ett problem med denna lucka är dock att om man monterar en enhet som sticker ut något från chassit kan man få problem med att stänga luckan. Exempel på sådana enheter är den så kallade ”LiveDrive” som Creative skickar med vissa av sina enheter. En sådan blir i princip helt omöjligt att montera i det här chassit utan att slita loss luckan.

Bakom luckan hittar vi också en mycket intressant sak. Genom att trycka lite löst på en plastlucka åker det ut en låda ur chassit! I denna kan man till exempel placera skruvar och annat smått som kan vara bra att ha när man skruvar i datorn, vilket gör att man alltid har med sig dem var man än befinner sig med datorn. Med andra ord är detta ytterligare en funktion som Antec har implementerat med LAN-anhängare i åtanke.

Den ena sidan har som ni ser på bilderna ett förmonterat plexifönster. Vissa tycker det är både kul och elegant att visa upp vilka delar man har inuti datorn, andra tycker det helt enkelt är fult. Men med det här chassit har man inget val, det finns helt enkelt bara en sida med plexifönster, och inget annat! Fönstret sitter fast i själva sidan med hjälp av tolv stycken silverfärgade nitar. Vid en närmare inspektion märker man att dessa nitar är gjorda av plast och inte metall som man först tror! Detta hade inte varit något problem om nitarna hade suttit kvar där de skulle. På vårt exemplar lossnade dock en av dess tolv nitar efter enbart några timmar! Efter detta ser sidan ganska konstig och ful ut vid en närmare anblick.

Bärselen som medföljer monterar man mycket enkelt på chassi efter man har ställt in det efter chassits mått. Det enda man gör är att spänna fast två selar runt chassits båda ändar, och det gör man med hjälp av mycket enkla fästanordningar. Det tar enbart några få sekunder innan man är klar att springa iväg med datorn i den ena handen.

Under lådan sitter det fyra fötter som har kontakt med golvet. Dessa brukar vanligtvis vara gjorda i hårdplast men de som sitter där är gjorda i gummi. Valet av material till dessa är fördelaktigt eftersom gummit absorberar en del av vibrationerna så att dessa inte fortplantar sig och sprider massa oljud.


« Föregående Nästa sida »


21/06-04 | Niclas Alfinson | nizenco(alfakrull)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!