Innehåll

Musmattor från Rhayader Computers

Inledning
Köpet
Slutsats

Musmattorna köptes från Rhayder Computers.

11/6-18 | Jonas Axman | axman alfakrull 64bits punkt se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

I en sällan skådad kombination av nostalgi och behov av ny musmatta fattade jag beslutet att köpa in några musmattor från Rhayder Computers. Denna butik som är baserad i England har ett tydligt nördtema med trycksaker i form av musmattor, nyckelringar, muggar och liknande. Det som är lite kul här är att det är mycket tema från äldre maskiner så som Atari, C64, Amiga, ZX Spectrum och Acorn.

Köpet

Priserna på musmattor var så pass rimliga att jag slog på stort och köpte tre stycken. Dock med vetskapen om att det troligen inte är några gaming-musmattor som skulle anlända. Priset per musmatta var 4.99£ och 4£ i frakt vilket i kronor och betalning via Paypal gav en totalsumma på 243:-

Köpet i sig var föredömligt enkelt med Paypal som betalningsmetod. Inga inloggningar annat än Paypal, inga konton som skulle skapas. Något som följer moderna sidors metod där man hittat att den enskilt största faktorn som stoppar köp är något så enkelt som en inloggning. Min plånbok förbannar denna metod. Köpet gjordes den andre och paketet låg i bredvlådan den åttonde vilket man inte kan klaga på, hade förväntat mig längre leveranstid.

Hur var musmattorna då? Amazing! Eller ja, temat på dem valde jag ju själv och det är Monkey Island 1, Monkey Island 2 och Defender of the Crown. Det fanns många fler jag ville ha men en person behöver bara ett visst antal musmattor. Dessutom kör jag ju fortfarande med min gamla 64bits-musmatta även om den numera börjar bli retro den med.

Bortsett från det fantastiska valet av tema så är storleken på dem 21,7x18 cm, något mindre än vad som kanske är riktigt bra för spelande men på mitt retrodatorbord passade det bara bra. Även vid TVn där jag har en fåtölj med ett litet bord för musen passade detta mått bra. Vid en gamingdator så skulle jag valt en större musmatta. Materialet i sig är en gummimatta med tygrygg där trycket är på tygsidan. Den skiljer sig från gamla klassiska tyg-musmattor genom att tygdelen är förhållandevis blank. Det känns att det är tyg men är i känslan mer som silke, en len lite blank yta. Musmattan är 0,5 cm tjock.

Trycket i sig är kanske åt det färgstarka hållet men kontraster osv verkar fungera rätt bra. Nu beror det naturligtvis på valt motiv men skärpa och detaljrikedom passar de motiv jag har valt i vart fall.

Slutsats

Man bör kanske inte förvänta sig underverk, men tre musmattor med ett tryck som jag kan relatera till för totalsumman av 234:- och som passar som hand i handske i retrohörnan här hemma gör mig till en nöjd kund. Köpet från England gick bra men det är naturligtvis alltid en risk att köpa utom Sverige. Med tanke på typ av varor och summorna som det gällde var det en risk jag personligen kunde ta.

Fördelar Nackdelar
Rimligt pris Potentiellt för liten
Snabb leverans
Ovanliga teman 


11/6-18 | Jonas Axman | axman alfakrull 64bits punkt se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!