Innehåll

Silverstone LC14M

Inledning
Specifikationer
Förpackning och tillbehör
Utsidan
Insidan
Montering
Mjukvara: iMON
Mjukvara: iMEDIAN
Testsystem
Kylning och Ljudnivå
Slutsats

Tack till Silverstone, Abit och AMD som gjorde denna recension möjlig.

04/04-06 | Henrik Olsson | milohenke@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

I takt med att den tekniska utvecklingen gått framåt, har det svenska folkhemmet börjat översvämmas av tekniska prylar. Idag har en stor del av befolkningen en separat dator, TV, stereoanläggning, DVD-spelare, spelkonsol etc. I syfte att lösa detta ”problem” har det dock dykt upp ännu fler tekniska prylar som på olika sätt sammanfogar de mest efterfrågade varorna till en enhetlig produkt. Några exempel är stereoapparater med inbyggda DVD-spelare och inspelningsbar DVD- samt hårddiskspelare.

Även spelkonsolerna försöker slå sig in på den här lukrativa marknaden genom att, utöver spel, erbjuda musik- och filmuppspelning, internetuppkoppling med mera. Vid en närmare studie kommer man snabbt fram till att de nya elektroniska produkterna, som kombinerar olika typer av existerande varor, verkar ha en sak gemensamt: allt som erbjuds finns för närvarande tillgängligt till en vanlig PC. Den stora skillnaden är dock att man, som PC-användare, har betydligt större möjlighet att påverka mjukvaru- och hårdvaruinnehållet.

Detta leder oss in på den produkt vi kommer att testa idag. Många har insett PC:ns stora potential inom detta område, vilket medfört att det numera finns en hel del skräddarsydda produkter för detta ändamål. Produkterna går under benämningen Home Theatre PC (HTPC). Idag kommer vi att titta närmre på ett chassi från tillverkaren Silverstone, LC14M, som är specialdesignat för att användas i HTPC-sammanhang. Vad det innebär får du reda på i följande text.


  Nästa sida »


04/04-06 | Henrik Olsson | milohenke@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!