Innehåll

Ione Scorpius P20

Inledning
Specifikationer
Tillbehör och förpackning
Produkten
Användartest
Slutsats

Tack till PCB som gjorde denna recension möjlig.

22/6-06 | Niclas Alfinson | niclas alfakrull 64bits punkt se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

Idag används datorer inte enbart till att skriva brev, surfa på Internet eller sköta budgeten på. Under de senaste åren har datorn tagit över flera andra apparaters funktioner och utvecklingen mot en fulländad multimediemaskin med en dator som grund går hela tiden framåt .

Eftersom datorns användningsområde hela tiden utvidgas och förändras behöver också tillbehören runt om kring utvecklas och förändras. Tidigare när datorn var fast placerad under skrivbordet med skärmen och inmatningsenheterna ovanpå fanns inget behöv av trådlösa enheter. Idag är många datorer kopplade till sin TV vilket gör det hela mer komplicerat vad gäller inmatningsenheterna.

Ione Scorpius P20 är ett trådlöst RF-tangentbord med inbyggd joystick i miniformat. På så sätt kan man på ett enkelt sätt styra datorn på avstånd utan att behöva ett bord att placera tangentbord och mus på, ett knä är allt vad som behövs. Är detta det ultimata tangentbordet för din multimediadator?

Specifikationer

I tabellen nedan hittar ni en sammanställning av specifikationerna för produkten ifråga.

Signalförare Radio, 2,4 GHz
Räckvidd 10 meter
Storlek 315 x 155 x 38 mm
Vikt 147 gram
Drivrutinskrav Nej
Mus Ja, tvåknappars
Pris Cirka 500 SEK med moms

Valet av överföringsteknik har fallit på radio vilket mer eller mindre är det enda rätta i dagens läge. De andra två vanliga teknikerna, IR och Blåtand, har båda sina nackdelar. IR måste exempelvis ha fri sikt mellan sändare och mottagare vilket kraftigt begränsar produktens användningsområde. Blåtand är onödigt dyrt och tillför i de flesta fall inga större fördelar framför radio. Den enda egentliga fördelen kan vara att flertalet datoer i dagsläget redan innehåller en Blåtandsmottagare vilket skulle göra produkten lättare att använda och flytta mellan olika enheter.

Räckvidden på 10 meter bör inte ställa till med några problem utan räcka till för de allra flesta användningsområden.

Tillbehör och förpackning

I det medföljande paketet är det enbart det absolut nödvändigaste som återfinns.

  • Batterier
  • USB-Mottagare
  • USB-förlägningskabel
  • Manual

Som synes medföljer inget extraordinärt, men vad behövs egentligen till ett tangentbord? Manualen i sig är välskriven och går lättförståeligt igenom hur man får kontakt mellan mottagare och sändare för att börja använda tangentbordet.

Batterierna som medföljer är tyvärr inte av laddningsbar typ, och detta är egentligen det enda klagomålet vi kan lägga på Scorpius P20 vad gäller tillbehörsfronten.


  Nästa sida »


22/6-06 | Niclas Alfinson | niclas alfakrull 64bits punkt se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!