Innehåll

Comdex Nordic 2002

Comdex
Bilder
Sammanfattning

 


23/2-02 | Axman | axman@64bits.se


Comdex

Comdex, erkänt, välkänt och definitivt något som många sett fram emot. 64bits har under arrangemangets första dag tagit en titt på vad som erbjuds.

Till att börja med så får vi göra klart vad det är för Comdex vi besöker. Många har läst om vilda tillställningar över hela världen men här så kommer det i lite annan form. Tar man en närmare titt på namnet så noterar vi att det heter Comdex Nordic och vad betyder då detta? Ja som man kan gissa så riktas det hela mot den nordiska marknaden och de företag som är aktiva här.

Att Comdex arrangeras med Norden i åtanke är intressant, det sätter definitivt en prägel på det hela. När vi vandrade runt bland utställningsbåsen så slogs vi av att man verkligen märkte att detta Comdex var anpassat för vår marknad. I stort så dominerade företag som inriktade sig mot säkerhet inom IT. Vad som kanske intresserar 64bits läsare, hårdvara, var det dock inte lika gott om. Visst, det fanns en hel del för den serverintresserade men när det gäller den mer ordinära hårdvaran så var det ganska så sparsmakat.

Ett antal olika asiatiska företag man sällan eller aldrig hört talas om fanns utspridda på två ställen. Lustigt nog så var det en stor del av dessa företag som tillverkade bland annat "chassin", alltså datorlådor.

Bland dessa utställare så fanns det dock några intressanta saker. Bland annat lite geforce3, extremt små moderkort och webkameror. På ett ställe så blev man utstirrad av ett gäng (minst sagt ettriga) webkameror som följde ens rörelser. Aldrig förr så har man känt sig så iaktagen av en dator som vid det tillfället.

Denna tisdag ägnade vi oss mest åt att vandra runt och titta och då är det kanske lämpligt att visa några av de foton som vi tog?

Bilder


Det var gott om besökare.
Till höger ser vi Ciscos mobila enhet.


"Live on tour", släng dig i väggen Brusan, här
kommer Cisco på turné.


Nere till höger ser vi en trend, små kubiska lådor. De
kanske ersätter videon och stereon en vacker dag?


Colorcase visade upp en fin låda moddad
på alla sätt. Allt fabrikstillverkat i Taiwan.
(en hädelse att köpa?)


Mer lådor i ColorCasebåset, ni känner kanske
igen de på nedersta hyllan?
Till höger ser vi ännu en liten "kub".


Telia och HP, Telia med någon sorts enorm tratt.
Den var... fin?


Microsoft fanns naturligtvis presenterade.
När vi besökte dem hade de problem med
att få en av sina små handdatorer att fungera.


Ett antal taiwanesiska företag visade upp chassin.
Vissa var delvis "moddade". Det till höger blinkade
som en julgran inuti.


Kylflänsar och fläktar är även det något att visa upp.

Sammanfattning

Så vad tycker vi?

Ja det var helt klart intressant. För en hårdvarusida så kanske det inte var en perfekt tillställning men det fanns en hel del godbitar. Men det var inte heller något som vi direkt väntade oss. Något som skulle ha varit roligt hade dock varit om AMD och/eller Intel hade deltagit.

För svensk/nordisk industri så är det däremot säkert mycket nyttigt. Inte bara för att man får en chans att visa sig utan för att det dessutom är en erkännelse från omvärlden att vi ligger långt framme.

Trevligt tycker vi på 64bits och ser fram emot fler saker som detta! 
23/2-02 | Axman | axman@64bits.se

Diskutera denna artikeln i vårt forum!