Innehåll

64bits på Krangparty 9

Inledning
Krangparty
Hur var det då?
Omdömme


13/8-03 | CH | ch@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

Trots våra upptåg under förra årets upplaga av Krangparty (nummer 8, recension här) vågade vi oss till Sundsvall även i år, för att besöka Krangparty 9. Vi fotograferade friskt även i år, och även om några säkert redan har sett bilderna tänkte vi att det kunde vara på sin plats att publicera de mest presentabla av dem här, tillsammans med en recension av evenemanget.

Krangparty

När: 29 Maj - 1 Juni (72h)
Var: Gärdehov, Sundsvall, Sverige
Antal datorplatser: 800
Biljettpriser: Förbokad 250 SEK, vid dörren 350 SEK
Internet: 2x1 Gigabit redundant
Nätverk: 10/100 Mbps Switched Network, Gigabit backbone
Parkeringar: Obegränsat antal och alldeles gratis

Officiell hemsida
FTP-arkiv. Med bilder och compobidrag


Klicka på bilden för en panoramavy över hallen.

Utifall någon har missat det är det väl lika bra att berätta att Krangparty är ett LAN som tar plats i Gärdeshovhallen i Sundsvall i början på varje sommar. Och vi brukar åka dit ett gäng från 64bits, eftersom vi trivs rätt bra, helt enkelt.

Hur var det då?

Precis som förra året valde vi, ett gäng göteborgare, att ta tåget. Ditresan gick väldigt smärtfritt, med tågbyte och påfyllnad av flottförråden på Burger King vid Stockholm C. Vi lyckades dessutom hålla liv i våra laptops hela vägen, genom att helt fräckt knycka en av de elförsedda PC-platser som SJ erbjuder. Även om det var dåligt med WLAN längs järnvägen gav datorerna tillräkligt med saker att göra för att få tiden att gå. Lite korsordslösning och skitsnackande hjälpte nog till också, men nog om resan nu.
Väl framme i Sundsvall blev vi efter en stunds väntan upplockade av Krangparty-Crew, som körde oss till Gärdeshovshallen, precis som förra året. Där var det mesta sig likt, och vi satte igång med att packa upp och komma igång, så snart vi hittat våra platser, som tyävärr låg lite sämre till jämfört med förra året eftersom vi var lite sent ute. Sittkomforten var också densamma, det vill säga helt okej med LAN-mått mätt. Stolarna var som vanligt lite låga, eller så kanske det var så att mina ståtliga 174 cm inte riktigt räckte till. Förutom det fanns det inget att anmärka på, det var inte värre än vanligt med trängsel och det gick hyfsat att få plats med större datorer och skärmar. Det kan nog vara så att platserna var lite större än vanligt, som Krangparty uppgav.
Precis som förra året fungerade det tekniska utmärkt. Strömmen var pålitlig, precis som nätverket och internetuppkopplingen. Allt fungerade som det skulle, och hastigheterna var riktigt bra. Det fanns inget att anmärka på på hela den tekniska biten, och det vittnar om att det hela var noga planerat och utfört. Det märks helt enkelt att Krangparty-gänget har gjort det här förut.
Besökarservicen var också den riktigt bra. Kiosken hade ett vettigt sortiment, och till hyffsade priser. Ett bra index för att jämföra LAN-priser är vad man får slanta upp för den koffeinhaltiga dryck som utgör halva kostcirkeln under ett LAN, nämligen Coca-Cola. Tre burkar gick loss på en tjuga, vilket jag tycker är helt okej, det var i alla fall inte det som ruinerade mig. Nu finns det i och för sig de som tycker att det hör till att dricka ljummen Jolt på LAN, och jag är nästan böjd at hålla med, eftersom LAN-känslan lätt uteblir utan ett visst mått av "päls på tänderna". Men vi orkade helt enkelt inte släpa med oss några flak från Göteborg, och var för dåligt orienterade i Sundsvall för att hitta nån lämplig Jolt-krängare där, så vi fick helt enkelt nöja oss med vad kiosken erbjöd.
Förutom Coca-Cola och dess bundsförvanter kunde man inhandla det mesta man kan tänkas behöva på ett LAN, såsom chips, godis och t-shirts. Dessutom kunde man köpa årets modell av Krang-tröja. Extra kalsonger hade de dock inte, det fick vi ge oss in till stan för att få tag i. Det var nämligen så att värmen utifrån kombinerat med värmen från alla datorer och svettiga nördar såg till att rövsvetten blev total, något vi inte hade varit framsynta nog att räkna med vilket ledde till att förrådet av extrakallingar sinade oroväckande fort. Vi lyckades som tur var hitta matchande, nästan 64bits-blå boxers för en billig penning på stormarknaden. Ni som är intresserade av att köpa dem, i begagnat skick, kan höra av sig till mig via mail, så ska vi nog kunna komma överens. Självklart kan de signeras mot skälig ersättning.
När kalsongdilemmat var ur världen kunde vi slappna av och njuta av ett trevligt party, för det var det verkligen. Stämningen var bra, och det blev inte särskilt långtråkigt, trots att vi för länge sedan tröttnat på CS och vi har alldeles för stor respekt för upphovsrätten för att ägna oss åt att tanka warez. Men det fanns annat att göra, för Krangparty är ett händelserikt party. Det var gott om tävlingar på scenen, både förannonserade och Krangpartys specialitet, KUC, eller Krang Unserious Compo som det står för. Några av dessa var riktigt roande, men eftersom det krävs LAN-stämmning och åtminstone nåt dygns sömnlöshet för att förstå det roliga går vi inte in mer på dem. De ger hur som helst lite mer liv och rörelse åt partyt, och tillsammans med en del annat skapar de en lite speciell stämning, som man lär sig gilla efter att ha varit där.
Vad föda beträffar var det inga bekymmer. Antingen kunde man gå till kiosken och beställa en större Pan-Pizza för 90 kronor, eller så kunde man ta sig in till stan, vilket inte tog så lång tid med buss. Vi valde att göra det senare, för att det var både trevligare och billigare. Det är nämligen så att det finns ät-så-mycket-du-vill buféer med både Pan-Pizza och Tacos, till rätt hyffsade priser. Och behövde man något annat kunde man genom en liten motorvägspromenad ta sig till ett större köpcentrum. För övrigt bör Korvparty, en riktigt trevlig Krang-tradition nämnas. Syftet med detta spektakel är helt enkelt att utfodra så många hungriga nördar som möjligt med så mycket korv som möjligt, till en billig peng.

Omdömme

Krangparty är ett trevligt LAN, så mycket är klart. Eller trivsamt är nog egentligen mer korrekt. Dessutom är det välarrangerat, allt funkar som det ska, från nätverk och el till toaletter, duschar och inköp av föda. Att det hela sen är genomfört med en stor portion humor gör inte saken sämre. Det var gott om kul tävlingar och andra skojiga upptåg, som till exempel de Krangparty-kondomer som delades ut. En sådan kan ni se på en av bilderna, om än med lite dålig skärpa. Dessa verkar fylla sin funktion också, även om det borde dröja ett par månader innan eventuella underhållskrav kommer. Nä, allvarligt talat så kan jag avsluta med att säga att vi åkte ifrån Krangparty nöjda och glada, och vi kommer med största säkerhet tillbaks nästa år.


13/8-03 | CH | ch@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna artikeln i vårt forum!