Innehåll

KeapLogin

I förpackningen
Utseende
Användning
Användningsområden
Hur fungerar det?

 


22/11-04 | Snigel | snigel@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Introduktion

Keaplogin är en USB-nyckel samt programvara för inloggningen till windowsdatorer/domäner. Keap är en svenskutvecklad produkt och tanken är att man skall kunna ha ett lösenord till nyckeln och nyckeln i sin tur ha lösenorden till de olika användarkonton som finns. Systemkraven till enheten är följande: WindowsXP eller Windows 2000 0.5mb ledigt utrymme, en ledig usb-port samt cdrom. Kan tilläggas att vi testat den även under Windows 2003 server och det fungerade utan några problem.

I förpackningen

I lådan hittar man USB-modulen, P.E.A.K. , ett reklamblad samt en CD-skiva. Tyvärr finns det ingen tryckt manual vilket jag gärna sett att det följde med. Något annat som också hade varit bra är om det funnits med ett nyckelband till den. Den har nämligen fäste för nyckelring, men de flesta har nog USB-modulen i ett band runt halsen som man lätt lyfter av och fäster i datorn än att behöva hänga hela nyckelringen i en USB-port. Jag kontaktade Impsys om detta och fick svaret att manualen ligger på skivan för att den skall kunna hållas så uppdaterad som möjligt och att de själva funderat på att inkludera ett nyckelband.

Utseende

Även om utseendet på en sådan här produkt kanske saknar betydelse så ser den trevlig ut. Den är väldigt liten, mindre än min blåtandsadapter t ex. Skalet är genomskinligt och har fäste för att sättas på en nyckelring. När man stoppar in den i datorn börjar en blå diod att blinka. Jag tycker det ser bra ut och det stör inte mig, men det finns säkert personer som irriteras av det, tråkigt nog går det inte att stänga av.


  Nästa sida »


22/11-04 | Snigel | snigel@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!