Innehåll

Byte av loginbild i Windows 2000 och XP

Inledning
Krav
Steg 1 - Backup
Steg 2 - Skapa en katalog
Steg 3 - Skapa bilderna
Steg 4 - Installera bilderna
Steg 5 - Ersätt orginalfilen
Steg 6 - Klart!

 


08/07 -03 | Gussoh | gussoh@gussoh.com

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

Det är inte särskilt svårt att ändra bilden som finns i loginfönstret och "Den här datorn är låst"-fönstret.Ungefär så här ser det ut på min skärm när jag låser datorn.

Filen innehållandes den bilden heter msgina.dll, som är en del av Windows NTs loginsystem. Filen heter "%SystemRoot%system32msgina.dll". Det innebär vanligtvis c:winntsystem32msgina.dll i Windows 2000 och c:windowssystem32msgina.dll i Windows XP. DLL-filen innehåller tre intressanta bilder och många textsträngar som t ex "Felaktigt lösenord" och liknande. En av bilderna är loginbilden, den andre är "den här datorn är låst"-bilden och den sista är bilden som scrollas i sidled för att visa att datorn jobbar.

Numer finns det ett program som gör allt det här automatiskt åt dig - LIM.

Krav

 • Det här blir mycket enklare att göra om du har två datorer tillgängliga med Windows XP eller Windows 2000 (eller två installationer på en dator).
 • Du måste ha ett program som du kan använda för att skapa de nya bilderna. Paint fungerar nog, men mer avancerade program, typ Adobe Photoshop, är nog att föredra.
 • Lite h4xx0r skillz ;)

  Steg 1 - Backup

  Det här är ett hack och om du gör något fel kanske du måste installera om ditt operativsystem. Jag kan inte hållas ansvarig ifall något går åt skogen. Gör en backup av dina filer! Om du tänker skylla mig för om något går fel kan du sluta läsa här.

  Steg 2 - Skapa en katalog

  Precis som med Windows 98-installationen så kommer detta att ta lite tid. ;) Skapa bara en katalog som du döper till hack rakt i c:\ eller något liknande. I den här katalogen skapar du en ny katalog med namnet orginal. Kopiera sedan filen %SystemRoot%\system32\msgina.dll till båda katalogerna. Efter detta ska du ha c:\hack\msgina.dll och c:\hack\orginal\msgina.dll.


    Nästa sida »


  08/07 -03 | Gussoh | gussoh@gussoh.com

  Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

  Diskutera denna artikeln i vårt forum!