Innehåll

Q-pad Lowsense & Glidz

Introduktion
Utseende
Förpackningen
Användning
Prestanda
Jämförelse

 


Ett stort tack till Q-pad som gjorde denna recension möjlig.

28/11-04 | Snigel | snigel@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Introduktion

Allt fler datoranvändare lägger ner större pengar på tangentbord och möss, framförallt gamers, något som har blivit viktigare och viktigare i takt med detta är musmattor. Vi har fått möjlighet att recensera Q-pad Lowsense, en av de större musmattorna anpassade för gamers samt Q-pad glidz. Glidz är nya glidfötter till musen som minskar friktionen mot underlaget. De är perfekta om man till exempel har slitit ner sina gamla glidfötter eller helt enkelt vill förbättra de nuvarande. Q-pad är ett svenskt företag som grundades 1994 och har utvecklat musmattor ända sen dess. Q-pad är inte bara gamerinriktat utan har gjort en hel del reklammattor åt företag, men har på senare tid även gått över till oss datorentusiaster.

Utseende

Undersidan av mattan är klädd i mjukt gummiliknande som håller den bra på plats, även på lite svårare underlag, det fungerar bra mycket bättre än funcpads gummibas, och är trevligare än mattor med fötter då den blir lägre och utan någon skarv till underlaget. Mattan vi fick är den största modellen, Q-pad low sense, men det finns även en liten och en medium. De mattorna heter high-sense respektive mid-sense. Glidzen kommer i en enkel men snygg plastförpackning med kort instruktion om hur de används. De ser ut som två grå tejpbitar. Materialet skall vara någon form av teflon. De är för övrigt identiska med de gliders som XP-data sålde med namnet Xperience Gibgliders.

Förpackningen

Mattorna leveras hoprullade i plaströr, kanske inte den snyggaste eller mest hållbara lösningen, men bra mycket mer praktiskt att förflytta än funcpadens metallåda och fortfarande mer skyddande än steelpads pappfordral. Det är en stor fördel att kunna rulla ihop sin matta och lätt få ner den i en väska om man ska på lan. En stor fördel med tygmatta är att den inte kan bli skev, något som en hel del användare av funcpad fått erfara när de varit lata med att använda plåtlådan. Q-pad kunde tänkt på oss lanare och kanske sålt en mer exklusiv förpackning löst eller gjort någon special edition med ett lite bättre fodral, ett snyggt plåtrör med lock kanske?


  Nästa sida »


28/11-04 | Snigel | snigel@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!