Innehåll

BQT P5-470W-S1.3

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Produkten
Anslutningar
Tester
Slutsats


Ett stort tack till Be Quiet! för nätdelen.

19/3-05 | z1nQ | ogge86@gmail.com

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

Många användare kräver ständigt förbättrad prestanda från processor, minne och grafikkort, men många glömmer en viktig del, nämligen nätaggregatet. Det är nätaggregatet som ger datorn den ström den behöver för att kunna prestera fullt ut med samtliga komponenter. En dålig strömförsörjning ger upphov till ojämna spänningsnivåer vilket kan skada systemet på längre sikt.

Vi ska idag kika närmare på ett nätaggregat från Be Quiet!, nämligen Blackline 2 BQT P5-470W-S1.3. Nätaggregatet har en effekt på 470 Watt och levereras i en glänsande plåtfinish som direkt tillfredställer ögonen.

Specifikationer

Storlek (BxLxH) 150 x 150 x 85 mm
Vikt 2,8 kg
ATX-standard 1.3
Effekt 470 W
PFC typ Aktiv PFC
5 V 40 A
-5 V 0,8 A
12 V 29 A
-12 V 1 A
3,3 V 30 A
5 VSB 2,5 A
Fläktar 2 st. 80mm fläkt

I Förpackningen

Produkten ligger förpackad i en vanlig kartong med en blank yta. När vi sedan öppnar den möts vi av diverse tillbehör som är snyggt förpackat.Förutom nätaggregatet hittar vi en vanlig nätkabel som ansluts från nätdelen till vägguttaget. Vi hittar fyra stycken stjärnskruvar med vilka man fäster nätaggregatet med på baksidan av chassit. En 24-pin till 20-pins konverterare, eftersom att ATX-kabeln som ansluts till moderkortet är 24-pin från början. Fyra stycken buntband med böjd överkropp för lättare fastsättning. Vi finner fem stycken färgade kardborreband som jag fann mycket användbara med tanke på de otroligt många kablar som följer med. Till sist också en manual där de flesta tekniska data finns.


Produkten

Nätaggregatet glänser som en svart spegel och man får iakta försiktighet om man inte vill få fläckar på plåtchassit. Fläktgallrena är guldfärgade och man får ett intryck av att det är en mycket fin produkt man köpt.En mycket uppfinningsrik funktion som Be Quiet! har valt att lägga till är ESACO (Enhanced Cooling After System Off) som innebär att när datorn stängs av så fortsätter de två fläktarna att snurra yttligare tre minuter. Allt för att nätdelen inte ska ta skada av den värme som fortfarande cirkulerar inuti. Har man dessutom chassifläktarna inkopplade via "multi connector" som jag kommer ta upp senare, snurrar de fläktarna också vidare efter att datorn stängts av. Det fiffiga är att den inte alltid fortsätter kyla efter avstängning, utan det är bara om systemet belastats fullt mer än tjugo minuter.

Förutom dessa smarta lösningar innehåller nätdelen en mycket kraftig prestanda genom 12V-linan och fläktar som absolut inte snurrar mer än vad som är nödvändigt.


  Nästa sida »


19/3-05 | z1nQ | ogge86@gmail.com

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!