Innehåll

Creative PC-DVD Remote Control

Inledning
I förpackningen
Installation
Programmet Remote Selector
Slutord


Ett stort tack till Eksitdata för att dem bistod med produkten för recension.

4/7-03 | egar | egar(at)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Programmet Remote Selector

Det medföljande programmet är inte något som är svårt att förstå sig på utan det mesta rullar på av sig själv. När du startar programmet första gången så kommer det att se ut ungefär så som det ser ut på bilden nedanför. Programmet fungerar som så att du väljer vilken spelare som skall uppfatta de direktiv du ger med fjärrkontrollen. På bilden nedanför väljer jag att Winamp skall styras av fjärrkontrollen och Winamp 2.91 har inga problem med att uppfatta direktiven som ges. Detsamma gäller min utgåva av PowerDVD (4.0), men på något vänster så får jag inte det att fungera i någon av de Windows Media Player-versioner jag provat (6.4 och 9.0). Tyvärr har jag inte möjlighet att testa någon av de andra programmen som finns i listan och kan därför inte garantera er att det funkar i dessa.

Den versionen av Remote Selector som medföljer fjärrkontrollen är speciellt licenserad för den här produkten. Det finns senare versioner som bland annat gör din DVD-spelare regionsfri och tar bort Macro-Vision. Det klarar inte denna versionen av att göra. Något som den här fjärrkontrollen däremot klarar av är att fungera som mus (därav orsaken till att WinXP tror att det handlar om en mus).

Det är ganska enkelt fixat. Du trycker bara på knappen som har en datormus avbildad och använder dig av den numeriska delen för att styra muspekaren. De som har spelat någon form av Snake-spel på en mobiltelefon vet vilka knappar man skall använda. För er andra kan jag nämna att det är tvåan som styr pekaren uppåt, fyran för vänster, sexan för höger och slutligen åttan för neråt. Höger och vänster musknapp finner vi på nummer ett och tre. Inte speciellt svårt eller hur?

Musfunktionen är dock lite väl jobbig, man kan nämligen endast flytta ett steg i taget. Detta gör att det inte blir någon som helst flyt i rörelserna och att man måste trycka in knapp för önskad riktining en gång i taget. Orkar man med musfunktionen så är det säkert något man kommer att använda men jag ser den knapphändiga rörligheten som det första negativa med fjärrkontrollen.

Slutord

Den här fjärrkontrollen är perfekt för oss som inte orkar resa oss ur sängen när vi skall byta låt eller när det kommer något vi inte vill höra eller se. Storleken är alldeles lagom för mig att ha på sängbordet. Jag har inte stött på några större problem med avståndet så länge man riktar fjärrkontrollen rakt mot mottagaren. Är du inom 1,5 meter från mottagaren kan du stå i en så stor vinkel som 75 grader från sändarens mitt men så fort du kommer längre bort än 1,5 meter så minskar mottagarens mottagningsområde till 35-40 grader och då klarar den utan problem att ta emot en signal från 4 meter.

Det enda negativa med den här fjärrkontrollen bortsett från musfunktionen är dess pris. Priset ligger på 198kr hos Eksitdata och det tycker jag är ett något högt pris, men är man i stort behov av en fjärrkontroll så kanske priset är mer överkomligt. Den uppfyller den enkla funktionen som en fjärrkontroll har och det gör den med bravur.

Fördelar Nackdelar
Liten och smidig Något dyr
Funktionell Dålig musfunktion
Bra räckvidd« Föregående  


4/7-03 | egar | egar(at)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!