Innehåll

Trust 600 UPS Energy Protector

Inledning
I förpackningen
Specifikationer
Installation
Tester
Slutsats


Tack till Trust som gjorde denna recension möjlig.

22/07-03 | Niclas Alfinson | nizenco(at)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

Vi alla har säkert lärt oss under vår uppväxt att åska och blixtar är farliga. Vi har redan sedan vi var små blivit tillsagda att sluta prata i telefon, dra ur sladdar till känslig elektronikutrustning och så vidare när åska annalkas. Men det finns ett sätt att komma förbi det här, lösningen är att införskaffa en UPS.

UPS står för Uninterrupted Power Supply vilket ungefär betyder oavbruten strömförsörjning om man översätter det till svenska. Vad som menas är att man trots ett strömavbrott fortfarande får el till sina produkter kopplade till en UPS. Det är möjligt eftersom en UPS innehåller ett batteri. Men en UPS ger inte bara driftsäkerhet utan också ett visst skydd. Vad den skyddar emot är till exempel överspänningar, så kallades strömspikar och andra ”defekter” på den ström man får till sina enheter.

Som ni troligen redan har räknat ut är det en UPS vi idag skall utvärdera, enheten levererades av Trust och heter 600 UPS Energy Protector.

I förpackningen

Det som finns i lådan vid leverans är följande:

  • UPS:en själv.
  • En mycket kortfattad manual.
  • Två kablar för anslutning mellan UPS:en och den utrustning man vill koppla till den.
  • Ett ”visitkort”.

Som ni kan se medföljer det inte speciellt mycket, utan enbart det absolut nödvändigaste. Det jag saknar är en mer utrfölig manual, man får faktiskt ut mer information om produkten genom att titta på lådan än av att läsa manualen vilket enligt mig säger en hel del om hur dålig manualen är. En annan sak som jag tycker Trust har snålat med är antalet kablar. Varken kablar som behövs för att ansluta själva UPS:en till el-uttaget eller för att ansluta telefonen till telefonuttaget medföljer, utan det är sådant man får köpa till själv efteråt.

För er som undrar vad det står på papperslappen med samma storlek som ett visitkort kan jag berätta att där återfinns information om hur man registrerar sig hos Trust. Mer intressant än så var det alltså inte.


  Nästa sida »


22/07-03 | Niclas Alfinson | nizenco(at)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!