Innehåll

Krinor Monolith MX-7010

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Spelaren
Ljudkvalitén
Användning
Slutsats

Tack till Krinor som gjorde denna recension möjlig.

29/09-04 | Niclas Alfinson | nizenco(a)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Slutsats

Som vi nämnde i inledningen är utseendet idag minst lika viktigt som funktionerna på en MP3-spelare, och här lyser Monolith MX-7010 starkt. Medan tidigare spelare har ordnat till estetiken med hjälp av polerad- och lackad plast har man här valt borstad aluminium som ger spelaren ett ytterst exklusivt utseende. Tyvärr är spelaren något större och tyngre än andra liknande produkter, men skillnaden är minimal och aluminiumet väger helt klart upp för detta.

Ljudkvalitén är även den helt klart godkännd. Men som vanligt är de medföljande hörsnäckorna ganska dåliga. Använder man sig av ett par av bättre kvalité vaknar spelaren till liv och återger musiken riktigt bra.

Något annat vi ser som en fördel är de tillbehör som medföljer. Vanligtvis brukar till exempel en väska inte medfölja som standard, utan den får man snällt köpa till i efterhand. Den tryckta manualen är även den ett välkommet tillskott bland tillbehören.

Det finns egentligen enbart två stycken nackdelar med den här spelaren, den en av dessa är att det inte finns en riktig USB-port inbyggd, utan enbart en minivariant. Detta leder till att man alltid måste ha en adapter eller kabel med sig i fickan om man vill använda spelaren som en flyttbar enhet. Men detta är enbart en petitess, och kommer troligen inte att störa speciellt många. Vad som är värre är menysystemet. Det känns helt enkelt inte riktigt genomtänkt och är både krångligt och ologiskt. Förhoppningsvis kommer Monolith att ta tag i detta inför nästa spelare.

Priset för den här skapelsen ligger på ungefär 2200 kronor med moms för 256 MB-versionen vilket får anses vara skäligt eftersom konkurrenterna också ligger i den här prisklassen.

Sammanfattningsvis kan man säga att Monolith MX-7010 passar som handen i handsken på dem som vill ha en exklusiv och hållbar MP3-spelare som inte kostar en förmögenhet. Dock bör man vara införstådd i att menysystemet till en början är relativt krångligt, men som med allt annat lär man sig med tiden.

Fördelar Nackdelar
Utseendet Menysystemet
Aluminiumhöljet
Ljudkvalitén
Tillbehören« Föregående  


29/09-04 | Niclas Alfinson | nizenco(a)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!