Innehåll

T-Balancer

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Installation
Mjukvara
Slutsats


Ett stort tack till tystpc.nu för att vi fick provköra produkten.


15/11-04 | Nissse | Nissse@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


I förpackningen

Förutom själva T-balancer-enheten så följer det med fyra temperatursensorer som man placerar ut på valfria ställen och sex kablar till dessa.

Vidare så ligger där fyra stycken strömkablar kontakterade med 3-pins honor, en kabel för anslutning till en intern usb-header, en snabbstartsguide, skarvkontaker,diverse fästmaterial för montering och en cd-skiva med mjukvara.

Installation

Det första man bör göra innan man installerar är att planera vart man vill ha sina sensorer och vilka fläktar dessa ska styra, annars kan det lätt bli smått kaotiskt bland alla kablar och kontakter, men tänker man sig bara lite för så bör det inte vara några problem. När man funderat en stund är det dags att börja placera ut sensorerna, man fäster dem helt enkelt med en bit dubbelhäftande tejp som följer med i förpackningen. Temperatursensorerna är markerade med en siffra för att man lätt ska kunna identifiera dem, tyvärr syntes inte markeringen efter att man kopplat in kablarna så ett tips är att göra en liten anteckning innan man kopplat klart.

Sensorerna ansluts i en kedja från den stora enheten och visar med en liten gul lysdiod när de kopplats in rätt, lyser den inte är det bara att vända på kontakten.

Själva T-balancerna fästs på lämpligt ställe med medföjande kardborreband, efter det ska en vanlig strömkontakt från nätagget anslutas för strömförsörjning av enheten och fläktarna.

När allt är på plats så ansluter man de fläktar man vill styra och stoppar i USB-kabeln. Vill man så finns det uttag för att skicka vidare TACO-signalen (signalen med information om fläkthastighet) från fläktarna till moderkortet om man vill övervaka med tex Motherboard Monitor. Har man USB-kabeln inkopplad efter installationen så kan man använda mCubeds egen mjukvara för övervakning, så det är en smaksak vilket man föredrar.


« Föregående Nästa sida »


15/11-04 | Nissse | Nissse@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!