Innehåll

T-Balancer

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Installation
Mjukvara
Slutsats


Ett stort tack till tystpc.nu för att vi fick provköra produkten.


15/11-04 | Nissse | Nissse@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Mjukvara

När Windows XP väl hoppat igång stötte jag på mitt första problem, installationsprogrammet tyckte att T-balancern skulle använda samma drivrutiner som min EZF-Advance använder, vilket självklart slutade med att mjukvaran totaltstrejkade, men efter en drivrutinsuppdatering för hand så fungerade allt som det skulle.

Det första man möts av när man startar upp mjukvaran är en installationsguide som tar en igenom alla delar som behövs ställas in. När det är klart vill man självklart börja finlira med alla knappar och penaler. Antingen väljer man att sätta in värden för hand där vid vilken temperatur fläkten ska börja snurra med en viss hastighet, eller så väljer man ett redan färdigt program.

Om man nu inte vill att produkten ska styra och ställa allting helt själv efter installationen så finns det en möjlighet att styra den helt för hand, men personligen så anser jag att den största fördelen med T-balancer är att man slipper sådant.

Det följer även med ett mindre progam för ren övervakning av allting. Det finns även en möjlighet att styra CCFL-rör med produkten, men tyvärr har jag inte möjlighet att testa detta just nu.

När man sedan har pillat klart med alla inställningar och sparat dessa så sköter sig produkten helt själv, man behöver inte ha USB-kabeln inkopplad efter installationen eller röra produkten överhuvudtaget om man inte vill det.

Tystpc.nu har berättat att en ny version av mjukvaran antagligen dyker upp inom ett par veckor, vad den kan erbjuda ska bli intressant att se. Ett par skärmdumpar från den nya mjukvaran finns här under.

Slutsats

Prislappen på runt 600 kronor kanske kan kännas lite saftig för en fläktkontroller men med möjligheter som att köra fläktarna på 10% av maxhastighet och att den är helt självstyrande så kan jag starkt rekommendera den här produkten till de som letar efter en fläktkontroller till bullriga datorer.

Fördelar Nackdelar
Storleken Kan bråka vid installation av drivrutiner
Pulsstyrningen
Enkel att använda
« Föregående  


15/11-04 | Nissse | Nissse@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!