Innehåll

Trolleflex tystare

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Montering
Resultat
Slutsats


Ett stort tack till AID som gjorde denna recension möjlig.

14/8-03 | Najze | najze@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

Det blir allt vanligare med högljudda komponenter i dagens datorer. Hårddiskar och grafikkort är två komponenter som ofta är bovar när det gäller oljud. Tillverkarna har pressen på sig att öka prestandan på komponenterna och detta medför ofta större värmeutveckling. För att lösa problemet sätter tillverkarna på jättelika kylanordningar, som ofta ger ifrån sig mycket oljud och surrande. Detta gäller särskilt nyare grafikkort, där vi på senare tid har sett enorma kylflänsar och fläktar, som ger ifrån sig rejält med oljud. Ofta är det då högfrekventa ljud som är jobbigt för öronen. Tillverkarna har även försökt att hitta tysta alternativ, men dessa produkter har ofta väldigt höga priser.

För den som arbetar 8 timmar per dag vid sin datorn kan det vara riktigt irriterande om datorn låter som ett jetplan. Hur ska man då bli av med allt oljud? Det finns ett flertal produkter ute på marknaden för att åtgärda problemet. Det är inte ovanligt att få betala 400-500 kr för t.ex. en dämpningsmatta, vilket jag anser hutlöst för lite plast eller gummi.

En lösning kanske kan vara produkten vi nu skall titta närmare på. Produkten jag talar om kommer från GM Jenssen AB och kallas Trolleflex tystare, en dämpningsmatta som lovar minst 50% dämpning.


Specifikationer

Nedan följer specifikationer för produkten:

Pris 179 SEK
Tillgänglighet Lättillgänglig
Material Något likt skumgummi
Storlek 1200 x 400 x 12 mm (0,48 m²)
Tjocklek 12 mm

Det är bland annat priset på denna produkt som gör den väldigt intressant. 179 kr (priset hos AID som levererade produkten för recension) är ett ganska lågt pris jämfört med många andra liknande produkter. Om priset spelar in hur bra produkten är, återstår att se.

Trolleflex tystaren används av ett flertal datorbutiker ute i landet, bland annat av stora Network.


  Nästa sida »


14/8-03 | Najze | najze@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!