Innehåll

Trolleflex tystare

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Montering
Resultat
Slutsats


Ett stort tack till AID som gjorde denna recension möjlig.

14/8-03 | Najze | najze@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Resultat

Spänd av förväntan så satte jag på datorn. Fläktarna gick igång och oljudet kändes direkt något dämpat. Efter några timmars användning av datorn kunde jag ge en slutsats av produkten. De 50% av ljudnivån som skulle sänkas genom montering av produkten är mer försäljningsknep än fakta. Så mycket som 50% har inte ljudnivån sänkts, men den har sänkts ganska rejält. Det oljud som fanns tidigare har nu även förvandlats till ett dovare och mer behagligt ljud. Mattorna gör sitt jobb och provar jag att stänga av chassifläktarna så hör jag knappt grafikkortsfläkten eller chipsetfläkten längre. Någon temperaturskillnad märkte jag inte direkt av. Det gick åt ca 1,5 rulle av Trolleflex tystaren, alltså till ett pris av ca 270 kr.

För att testa om mattan självslocknar vid antändning, som det stod på manualen, så testade jag att tända på en bit av mattan. Det tog eld, och slocknade. Precis som de utlovade. Ett bra resultat.

Slutsats

I början av recensionen så var jag positiv över produktens pris. Det är självklart något som vägs in slutsatsen. Något man måste vara uppmärksam på när det gäller billiga produkter, är dess kvalité. Bara för att en produkt är billig så är den inte alltid bra, lika väl som en dyr produkt inte alltid är bra. För Trolleflex tystaren, som är en av de billigare alternativen av dämpningsmattor på marknaden, så passar både kvalité, pris och prestanda in på slutbedömningen. Detta är en bra produkt. Nackdelen med dämpningsmattor är att man inte kan (eller ska) täppa igen insug och utblås för fläktar. Eftersom man då lämnar dessa lufthål öppna så finns fortfarande chassifläktarnas ljud kvar. Detta är lite svårt att undvika.

 

Fördelar Nackdelar
Priset Olika storlekar och ojämnt skurna från förpackning till förpackning
Dämpar högfrekventa ljud  
Självslocknande vid brand  

 
« Föregående  


14/8-03 | Najze | najze@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!