Innehåll

Bitrate ilyn SF-403EX

Inledning
Produktspecifikationer
Tillbehör och förpackning
Spelaren i närbild
Användargränssnitt
Ljudkvalitet
Praktisk användning
Slutsats


Tack till Bitrate som gjorde denna recension möjlig.

29/01-05 | Illuwatar | illuwatar [at] 64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Tillbehör och förpackning

Spelaren levereras i en stilren och kompakt kartong som är stadigt byggd. Den mattsvarta finishen på lådan ger paketet en exklusiv känsla. Innehållet ligger väl packat där själva spelaren ligger i ett fack för sig och alla tillbehör i en separat sektion. Ingen risk att något skall skaka runt och repa spelaren med andra ord.


Tillbehören som ingår är många, det är välfyllt i lådan. Varje tillbehör ligger dessutom förpackat i separata plastpåsar så att man slipper trassel av alla sladdar. Det mesta man kan tänka sig behöva till en mp3-spelare (förutom musiken) ingår. Det enda som saknas är en laddare, mer om detta senare.


Det vi hittar i tillbehörshögen är följande:
  •  USB-kabel, 1 meter lång
  •  USB-adapter
  •  Två par hörlurar
  •  En bärrem
  •  Ett fodral i genomskinlig plast
  •  Ett armband
  •  En line-in-kabel
  •  En manual på engelska och svenska
  •  En mini-CD med drivrutiner och mjukvara
Att det följer med två par hörlurar beror helt enkelt på att man kan bära spelaren på olika sätt. Den ena luren är av traditionell propp-typ, den andra är avsedd att fungera som bärrem samtidigt som hörlur. Vill man använda andra lurar kommer den separata bärremmen till pass om man vill ha spelaren hängandes runt halsen.


Vill man inte ha spelaren som halssmycke kan man fästa den på armen med den medföljande remmen. Denna variant är mer lämplig för den som gillar att sporta och som inte vill ha något som dinglar runt. Är man vare sig sportig eller hipp kan man alltid stoppa spelaren i fickan. Dess lilla storlek gör att den knappast märks och det medföljande plastfodralet kan användas för att skydda spelaren mot andra föremål som kan orsaka repor. Det finns dock en hake med fodralet: det är en perfekt implementering av ordet "sugpassning". Det är så tajt konstruerat att spelaren knappt går in. När man väl fått på fodralet är det ännu svårare att ta bort det. Plasten har nämligen en egenskap som gör att den suger sig fast i spelarens glatta yta.

Till spelaren medföljer två kablar och en USB-adapter. Den ena kabeln är en traditionell USB-kabel för inkoppling av spelaren till valfri dator med USB-port. Med en längd på en meter når den in bakom de flesta chassin. Den andra kablen är avsedd för att spela in linjenivå-signaler från extern källa. Hittils inget speciellt unikt. USB-adaptern däremot är en smart sak som fler tillverkare borde ta efter. Den gör samma jobb som USB-kaben fast på ett mer portabelt sätt. Med denna lilla sak i fickan är det inga problem att använda spelaren som USB-minne för att flytta filer. Man slipper med andra ord släpa på en kabel om man vill koppla in sin spelare på andra datorer än den man primärt använder.


Slutligen har vi manualen och skivan med drivrutiner och mjukvara. Manualen är liten men välfylld. Den är på två språk: engelska och svenska. Texten i manualen är liten men ändå tydlig. Alla funktioner hos spelaren beskrivs stegvis och det är inga problem att hänga med. Att svenska finns med är ett stort plus. Bitrate verkar satsa på att få det mesta på svenska till sina produkter. Beskrivningarna för mjukvaru-uppgraderingarna är på svenska och svensk text i spelarens menyer är planerade. Detta sätt att tänka är ett stort plus i det slutliga betyget.

Skivan som medföljer är av den mindre sortens CD (8 cm). För CD-läsare med släde är detta inget problem, men slot-in-läsare kan eventuellt få problem med en så liten skiva. På skivan finns drivrutiner för Windows 98 (Windows 2000 & XP behöver inga drivrutiner) och några små enkla program.


« Föregående Nästa sida »


29/01-05 | Illuwatar | illuwatar [at] 64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!