Innehåll

Meizu E3

Inledning
Specifikationer
Tillbehör och förpackning
Spelaren
Användargränssnitt
Ljudkvalitet
Sammanfattning


Tack till Meizu som bistod med testexemplar.

23/03 -06 | Jonas Lundh | lundh(@)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Inledning

Meizu är ett företag som, i Sverige, blivit mest känt för sin bärbara musikspelare E2. Sedan lanseringen av E2 har dem släppt ett flertal nya modeller, alla med mer eller mindre liknande egenskaper. Användarinterfacet har i grund och botten alltid varit detsamma och samtliga spelare har använt sig av en krets tillverkad av Sigmatel.

Meizu har nu valt att bryta denna tradition. Den nya uppföljaren till E2 har nu försetts med en ljudkrets från Phillips (PNX0102). Vad betyder detta för ljudet och är spelaren mycket bättre än tidigare modeller?

Specifikationer

E3 är alltså baserad på en helt ny ljudkrets, men de övriga specifikationerna är mycket lika föregångaren. Förstärkaren har samma specifikationer och uteffekten är fortfarande 18mW per kanal. Allt är dock inte som i E2. E3 är en mycket mindre spelare, en av de minsta spelarna, som har utbytbara AAA-batterier, på marknaden. Den mindre storleken har dock medfört att man fått göra vissa kompromisser. E3 har bland annat ingen linjeingång, något som gör att man får nöja sig med en inbyggd mikrofon. Några andra saker som skiljer sig är att skärmen är numera av OLED-typ, precis som Meizu X6 (men till skillnad från X6 är alla rader i dsplayen blå) och att SRS WOW systemet för att påverka ljudet har ersatts av LifeVibes.

Ytterligare förändringar som kom till följd av kretsbytet är att signal-to-noise- förhållandet har försämrats med 5 dB, från >95 dB i E2 till >90 dB i E3. Vad detta betyder i praktiken återkommer vi till senare i recensionen. Den sista markanta förändringen i specifikationen är att batteritiden minskat från 18 timmar till 15 jämfört med föregångaren, trots att man använder sig av samma batterityp som förut.

Typ av lagringsmedia Flashminne
Minnesstorlek 512 MB, 1 GB
Filformat MP3 (8 - 320 Kbps), WMA (44 – 192 Kbps)
Gränssnitt till dator USB 2.0
Överföringsmetod UMS (USB Mass Storage)
Batterityp Utbytbart AAA (alkaliska och ackumulatorer)
Uteffekt/td> 18 mW per kanal
Speltid på fulladdat batteri 15 timmar
Display OLED (blå), 128 x 64 pixlar
Inspelning Mikrofon och radio till MP3 och ADPCM
Radio Ja
Ljudfunktioner LifeVibes
Storlek 62 x 28 x 16 mm
Vikt 33 gram exkl. batteri
Pris 1795 respektive 1495 (1 GB / 512 MB)


  Nästa sida »


23/03 -06 | Jonas Lundh | lundh(@)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!