Innehåll

Northern Star Xen 201

Inledning
Specifikationer
I förpackningen
Utsidan
Menysystem
Ljudkvalité
Radio
Inspelningsfunktion
Filöverföring
Slutsats


Tack till yellowexpress som gjort denna recension möjlig.

15/09 -04 | Jonas Lundh | lundh((at))64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Filöverföring

Det finns inte mycket att säga om filöverföringen. Eftersom spelaren fungerar som en så kallad Mass Storage Device fungerar den i de flesta operativsystem utan att några specialprogram behöver installeras. Filerna kan antingen lagras direkt i spelarens rotkatalog eller i mappar. Det är upp till användaren att avgöra hur musiken skall vara sorterad, spelarens inbyggda filhanterare har inga problem med att hantera mappar.

Slutsats

Northern Stars första mp3-spelare är en något blandad upplevelse. Kvalitén på höljet och knapparna håller väldigt hög kvalité. På grund av att stora delar av höljet liksom gångjärnet till batteriluckan är tillverkade i metall känns spelaren väldigt hållbar. Detta tillsammans med strategiskt utplacerade knappar får spelaren att kännas genomtänkt.

Tyvärr är ljudkvalitén inte lika bra, ljudet låter dämpat och ibland inte tillräckligt fylligt. Hade spelaren haft bättre ljudkvalité hade det inte heller varit några problem att rekommendera den till vem som helst. Den är fortfarande ett vettigt alternativ för de flesta som vill ha spelare för buss- eller joggingturer men dem som kräver högsta möjliga ljudkvalité får leta vidare.

FördelarNackdelar
HöljetLjudkvalitén
Menysystemet
« Föregående  


15/09 -04 | Jonas Lundh | lundh((at))64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!