Innehåll

MP3- & MP3/CD-spelar test

Inledning
Napa PA22 128 MB
CHiC MP10 MP3-spelare 128 MB
M-ANY DAH-610 Premium 128 MB
M-ANY DAH-520 Slim Box 256 MB
Portabel MP3/CD-spelare
Napa DAV326 + LR314
Napa DAV396 Slim
Sorell SMP-200
Slutsats


Ett stort tack till Teknikmagasinet som gjorde denna recension möjlig.

3/11-03 | Najze | najze(@)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Slutsats

Vilken spelare ska man då välja? Det är stor skillnad mellan en MP3-spelare och en MP3/CD-spelare. Storleken är antagligen den största skillnaden. Det första man bör ta reda på innan ett köp är om man ska ha spelaren i t.ex. fickan. I så fall är ju inte en MP3/CD-spelare särskilt smidig. Innan man köper någon spelare så är det priset som är det första man bör tänka över. Sedan hur mycket minne den skall ha. Något som är viktigt är hur höga krav man har på ljudåtergivning. MP3 och WMA är komprimerad musik vilket gör att det blir en förlust av vissa ljudfrekvenser, men oftast inte märkbart för en vanlig människa. Ska man ha en MP3-spelare med bra ljudåtergivning och funktioner så är det "M-ANY DAH-520 Slim Box" som gäller. M-ANY DAH-610 Premium är också ett bra val men håller inte riktigt lika hög klass som Slim Boxen, men klart till ett lägre pris.

Väljer man däremot en MP3/CD-spelare så är det Sorell SMP-200 som gäller. En bra spelare men tyvärr till för högt pris. De andra MP3/CD-spelarna kan jag tyvärr inte rekommendera då de har en del brister (som du hittar under varje enskild recension). Eftersom man har olika krav och olika plånbok så får du helt enkelt välja ut själv vilken spelare du anser vara mest lämpad för dig.

Samtliga produkter i testet hittar du hos Teknikmagasinet. Återigen ett stort tack till Teknikmagasinet som skickade produkterna för test.

 

 


« Föregående  


3/11-03 | Najze | najze(@)64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!