Innehåll

Aspire 5021WLMi

Inledning
I förpackningen
Utseende, byggkvalité & funktioner
Genomgång av komponenter
Skärm
Tangentbord
Touchpad
Högtalarna
Ljudnivå och värmeutveckling
Testsystem
Prestandatester 1
Prestandatester 2
Prestandatester 3
Överklockning & batteritest
Slutsats


16/02-06 | Henrik Olsson | milohenke@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Utseende, byggkvalité & funktioner

Aspire 5021WLMi har ett utseende som borde tilltala de flesta användare. Datorn känns, trots sitt plasthölje, mycket robust i sin konstruktion. Blandningen av silverimitation och svart ger datorn ett rent och professionellt intryck samt en känsla av bra kvalité.

Storleksmässigt är datorn som de flesta andra datorer med 15.4" skärm på marknaden. Vikten ligger på runt tre kilo, vilket även det inte är ovanligt för en dator i den här storleksklassen i dagsläget. Den personliga upplevelsen är att vikten inte känns som något större problem så länge man använder sig av en bra väska i samband med förflyttning av datorn. Kort sammanfattat så är uppfattningen att vikten är ok, men att en lättare dator hade varit att föredra.

Framsidan

På datorns framsida hittar vi två stycken små högtalare, en på/av-knapp med indikator för Bluetooth, en på/av-knapp med indikator för trådlöst nätverk, en mikrofonkontakt, en hörlursutgång, en batteriindikator och en strömindikator. Datorn kommer dock inte utrustad med Bluetooth, utan detta måste köpas till separat.

Baksidan

Den bakre delen av datorn är utrustad med säkerhetslås (kan låsa fast datorn med en vajer), strömuttag, modemutgång, nätverksutgång, USB 2.0 port, utgång för extern skärm och ventilationshål för kylanordningen.

Vänster sida

På den vänstra sidan återfinns ett ventilationshål för kylanordningen, en S-video utgång, en FireWire / IEEE 1394 port, tre USB-utgångar, en IR-port, en PC-kortplats och en minneskort-läsare; klarar av att läsa MS-, MS PRO-, MMC-, SD-, SM-, eller XD-minnen.

Höger sida

Den högra sidan har, till skillnad från de andra, utrustats med endast en sak; en DVD-brännare.

Undersidan

På undersida återfinns ett antal luckor, under vilka man hittar datorns utbytbara delar. I mitten ser vi det trådlösa nätverket, nedanför återfinns hårddisken, sidan om den finns två minnesplatser och längst ner till vänster är platsen för batteriet.

I stora drag så upplevs Aspire 5021WLMi som en tilltalande, välbyggd och välutrustad produkt, med goda expansionsmöjligheter. Som normalanvändare har datorn i princip det mesta man kan önska sig. Det enda vi egentligen saknar är hårdvarustöd för Bluetooth, något som kan vara bra för den som vill kunna föra över information snabbt mellan datorn och tex. mobiltelefonen. Majoriteten av användarna kommer antagligen inte att bry sig om detta, utan att använda sig av IR-porten istället, men för den som vill ha Bluetooth innebär det en extra utgift på i alla fall 500 kr.


« Föregående Nästa sida »


16/02-06 | Henrik Olsson | milohenke@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!